05. 10. 2022 - 09:29
Defanzivac Barcelone otkrio šta mu je Vinčić rekao zašto nije...
907
Shares
Defanzivac Barcelone otkrio šta mu je Vinčić rekao zašto nije gledao VAR u 92. minuti:

Vinčić glavna tema fudbalske javnosti

Defanzivac Barcelone otkrio šta mu je Vinčić rekao zašto nije gledao VAR u 92. minuti: "Nemoguće..."

05. 10. 2022 - 09:29
0
Shares

Sudija Slavko Vinčić jutros je glavna tema fudbalske javnosti jer iz Barcelone smatraju da ih je žestoko oštetio svojim odlukama u sinoćnjem meču protiv Intera.

Inter je pred svojim navijačima uspio da dođe do velike pobjede protiv Barcelone rezultatom 1:0, a jedini pogodak na utakmici postigao je Hakan Calhanoglu u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena.

Međutim, fudbalska javnost bruji o Vinčićevim odlukama na štetu Barcelone, a u katalonskom klubu još uvijek ne mogu da vjeruju da su tako oštećeni sinoć na Meazzi.

Prva sporna situacija desila se u 67. minuti kada je poništen gol Pedrija za 1:1 jer je prethodno Ansu Fati igrao rukom, no novo FIFA-ino pravilo kaže da se takvi golovi više ne poništavaju.

No, ono što je posebno šokiralo Katalonce jeste situacija iz 92. minute. Dumfries je igrao rukom i igrači Barcelone su tražili penal, ali su ostali u šoku kada Vinčić čak nije ni pogledao VAR snimak ove situacije.

Xavi i njegovi igrači su bili bijesni nakon meča jer sudija uopšte nije pogledao snimak kao što je to uradio u 67. minuti kod Pedrijevog gola. Bilo je jasno da je Dumfries igrao rukom, te zaista čudi odluka Vinčića da i sam ne pogleda tu spornu situaciju.

Nakon utakmice oglasio se i defanzivac Barcelone, Eric Garcia, koji je poslije meča pitao Vinčića zašto nije pogledao sam tu situaciju i donio ispravnu odluku, a njegovo objašnjenje bilo je pomalo čudno.

"Prišao sam glavnom sudiji da ga pitam u čemu je problem, a on mi je rekao da se ne vidi jasno da Denzel Dumfries igra rukom. Upitao sam ga zašto ne ode sam pogledati snimak te situacije, a on mi je samo ponovio da oni nisu sigurni da je riječ o igranju rukom. Nemoguće da su tako odlučili", rekao je Garcia.

Vinčić je na taj način navukao gnjev španske javnosti na sebe jer mnogi smatraju da bi sigurno svirao penal za Barcelonu da je pogledao sporni snimak kao što je to uradio nakon gola Pedrija.

Iz Barcelone su čak najavili tužbu UEFA-i zbog sinoćnjeg suđenja jer smatraju da su žestoko oštećeni i da bi ih poraz na Meazzi čak mogao koštati prolaska u narednu rundu Lige prvaka.

Katalonci će imati već za sedam dana priliku za osvetu Interu jer igraju revanš na Camp Nou.

Učitaj još novosti