04. 10. 2022 - 18:32
NEVJEROVATNO Komentarisao je derbi Cityja i Uniteda, a smetalo...
907
Shares
NEVJEROVATNO Komentarisao je derbi Cityja i Uniteda, a smetalo mu je to što NEMA MRŽNJE

NEVJEROVATNO Komentarisao je derbi Cityja i Uniteda, a smetalo mu je to što NEMA MRŽNJE

04. 10. 2022 - 18:32
0
Shares

Bivši mladi reprezentativac Engleske i nekadašnja zvijezda Tottenhama Jamie O'Hara uputila je niz kritika zbog poteza Kevina de Bruynea i Davida de Gee tokom gradskog derbija Manchestera.

Manchester City je rezultatom 6:3 razbio najvećeg gradskog rivala i pokazao kako danas stvari stoje u engleskom nogometu, a tokom utakmice prijateljski su "ćaskali" Kevin de Bruyne i David de Gea, dvije zvijezde rivalskih klubova iz Manchestera.

Jamie O'Hara, koji je danas stručni konsultant i komentator utakmica engleskog nogometa, optužio ih je za poteze tokom utakmice i dobar odnos De Bruynea i De Gee. O'Hara ističe da današnji nogometaši ne razumiju šta je derbi.

"Bio sam užasan kada sam igrao derbije. Ne govorite mi ništa, ne gledajte u mene. Izlazio sam na teren u derbiju i razmišljao, ukoliko budu bolji od mene, dobit ću crveni karton", ističe O'Hara koji poručuje da toga više nema:

Video OVDJE.

"Gledao sam De Geu i De Bruyjea kako prijateljski ćaskaju, gledam nogometaše Tottenhama koji podižu igrače Arsenala s poda i razmišljam, gdje je nestao naboj i mržnja", dodaje nekadašnji engleski nogometaš koji je promijenio veliki broj klubova u Premier ligi.

Inače, snimak koji je zasmetao O'Hari nastao je prije drugog gola Tottenhama, nakon što je De Gea odbranio udarac De Bruynea. Dvojac je prijateljski porazgovarao, a onda je De Bruyne iz kornera asisitrao Erlingu Haalandu za drugi gol na utakmici.

Učitaj još novosti