04. 10. 2022 - 16:22
Prvi teniser svijeta šokirao javnost, ovo se definitvno nije...
907
Shares
Prvi teniser svijeta šokirao javnost, ovo se definitvno nije očekivalo

Prvi teniser svijeta šokirao javnost, ovo se definitvno nije očekivalo

04. 10. 2022 - 16:22
0
Shares

Prvi teniser svijeta Carlos Alcaraz doživio je iznenađujući poraz u prvom kolu ATP 500 turnira u Astani. U dva seta savladao ga je 66. igrač svijeta David Goffin. Bilo je 7:5, 6:3. Treba naglasiti da je Goffin u glavni dio turnira upao tek kao "sretni gubitnik" te je, iako je poražen u kvalifikacijama, dobio mjesto među 32 tenisača u glavnom dijelu žrijeba jer je Holger Rune odustao od takmičenja.

Alcaraz je u prvom setu stekao prednost tako što je već u trećem gemu oduzeo servis protivniku, no Goffin ga je odmah vratio. Do kraja seta Belgijac je 19-godišnjem Špancu servis oduzeo dvaput, a izgubio samo jednom. U drugom setu Alcaraz nije imao previše šanse, Goffin je vodio i 5:1, a prvi reket svijeta to je uspio tek ublažiti.

Dodajmo da se na vrlo jakom turniru u Astani natječe i Marin Čilić, koji će put u osminu finala tražiti u dvoboju protiv Oscara Ottea, 55. teniseraa svijeta. U igri je u Astani ostalo i još pet tenisera iz svjetskog top 10 - Danil Medvedev, Stefanos Tsitsipas, Novak Đoković, Andrej Rubljov i Hubert Hurkacz.


Index

Učitaj još novosti