04. 10. 2022 - 16:04
Već uništen mural Jurgena Kloppa, ostavljena je simbolična...
907
Shares
Već uništen mural Jurgena Kloppa, ostavljena je simbolična poruka vezana za njegov mandat u Liverpoolu

Već uništen mural Jurgena Kloppa, ostavljena je simbolična poruka vezana za njegov mandat u Liverpoolu

04. 10. 2022 - 16:04
0
Shares

Tek nekoliko sedmica nakon što je napravljen, fascinantni mural u čast Jurgena Kloppa pored Anfield stadiona uništili su vandali.

Njemački stručnjak Jurgen Klopp prije nekoliko sedmica dobio je impresivan mural u prolazu koji vodi na stadion Anfield, ali on nije dugo potrajao u izvornom obliku. Naime, uništen je nakon utakmice Liverpoola i Brightona u kojem su Redsi doživjeli novi neuspjeh ove sezone.

Utakmica na Anfieldu završena je rezultatom 3:3 u subotu, tako da Liverpool sada ima čak 11 bodova manje od vodećeg Arsenala u Premier ligi. To je nešto što navijači trofejnog kluba nisu ni u najgorim košmarima očekivali.

Korisnik Twittera i navijač Liverpoola Daniel Nicolson objavio je snimak murala koji je oštećen bojom. Navijači su izrazili veliko razočarenje na društvenim mrežama nakon što je snimak objavljen.

Video OVDJE.

Autorima murala trebala su četiri dana da dovrše ovo umjetničko djelo, a oštećeno je za svega nekoliko minuta.
Uz lik Jurgena Kloppa, na njemu je ispisana kratka poruka koja je obilježila njegov mandat u Liverpoolu.

"Znaš, tako je rekao", napisano je na muralu i to je referenca na pjesmu koju navijači Liverpoola pjevaju o Kloppu tokom utakmica. Poruka aludira na Kloppove riječi u kojima je obećao osvajanje titule prvaka Engleske nakon 30 godina, što je na kraju i uspio učiniti te tako steći status apsolutne legende. No, nekome je očigledno zasmetalo to što Liverpool bilježi užasan start nove sezone.

Učitaj još novosti