04. 10. 2022 - 16:01
Imao je finu karijeru, ali jedna odluka suda promijenila mu je...
907
Shares
Imao je finu karijeru, ali jedna odluka suda promijenila mu je život na loš način: Nije moglo drugačije

Imao je finu karijeru, ali jedna odluka suda promijenila mu je život na loš način: Nije moglo drugačije

04. 10. 2022 - 16:01
0
Shares

Vincenzo Iaquinta ostavio je dubok trag u italijanskom fudbalu. Igrao je za Padovu, Juventus, Udinese i niželigaša Reggiolo u kojem je počeo svoju karijeru 1997. godine. S Italijom je bio prvak svijeta 2006. godine.

Iaquinta je imao sjajnu karijeru, no nakon nje mu je život krenuo nizbrdo. S igračkom karijerom je prestao 2013. godine, a nakon toga je upao u razne probleme. Između ostalog, osuđen je i zbog nelegalnog posjedovanja oružja pa je dvije godine proveo u zatvoru. Na njegovu sreću, oslobođen je teške optužbe za pomaganje italijanskoj mafiji Ndrangheti u njihovom poslovanju.

- Slavna sam osoba. Pištolje sam tada kupio za budućnost, da ih imam kada budem u fudbalskoj penziji. Volio sam ići u streljanu kada bih ulovio slobodno vrijeme, rekao je na suđenju 2018. godine Iaquinta, no sud to nije uvažio pa je završio u zatvoru.

Bivši italijanski reprezentativac je tvrdio kako su mu tužitelji uništili život.

- Ovo je sramota. Uništili su mi život i patim kao pas već godinama. Ne samo ja, nego i moja porodica, a niko od nas nije napravio ništa krivo. Naša porodica ni ne zna što je mafija.

Nakon što je odslužio zatvorsku kaznu, potpuno je promijenio životni stil. Okrenuo se porodici s kojom uživa u odmoru i druženjima. Osim stila, promijenio je i imidž. Pustio je bradu i promijenio frizuru pa danas izgleda neprepoznatljivo.


Sport1 Oslobođenje

Učitaj još novosti