03. 10. 2022 - 19:19
SVE JE ZASTALO MOMENTALNO: Uz suze je večeras pred saigračima...
907
Shares
SVE JE ZASTALO MOMENTALNO: Uz suze je večeras pred saigračima i porodicom objavio KRAJ VELIKE KARIJERE!

HIGUAINOVA POSLJEDNJA SEZONA

SVE JE ZASTALO MOMENTALNO: Uz suze je večeras pred saigračima i porodicom objavio KRAJ VELIKE KARIJERE!

Sportsport.ba
03. 10. 2022 - 19:19
0
Shares

Argentinski napadač Gonzalo Higuain danas je saopštio da će se na kraju aktuelne sezone povući iz profesionalnog nogometa.

Održana je emotivna press konferencija na kojoj je napadač Inter Miamija obznanio odluku da na kraju sezone završava karijeru. Presici su prisustvovali njegovi saigrači, ali i prijatelji te njegova porodica.

Dakle, Higuain igra svoju posljednju sezonu i još jedan dokazani majstor ove igre objesit će kopačke o klin i otisnuti se u neke druge avanture, ali više neće u ulozi nogometaša trčati zelenim travnjacima.

34-godišnjak je možda malo i prerano odlučio da sve okonča. Rođen je u francuskom Brestu, ali je po nacionalnosti Argentinac i za Gaučose je odigrao 75 mečeva te je postigao 31 gol.

Trenutno je član Inter Miamija, u kojem se oprašta, a u MLS je došao 2020. godine. Prethodno je igrao za matični River Plate, Real Madrid, Napoli, te Milan i Chelsea gdje je bio na posudbama.

Posebne stvari uradio je kao igrač Reala, Napolija i Juventusa. Može da se pohvali da je tri puta bio prvak Španije, isto toliko puta i prvak Italije, da je osvajao Kup Italije tri puta, da je bio osvajač Evropske lige, Superkupa Italije i Španije (2), te je s Argentinom 2014. godine bio drugi na svijetu.

Higuain je osvajao i brojna individualna priznanja, a u sezoni 2015/16 bio je najbolji strijelac Serije A, dok se u najboljem timu italijanskog prvenstva uspijevao naći tri puta. Dva puta su ga navijači Juventusa izabrali za timskog MVP-a...

Nedavno se u jednom intervjuu sjetio dana s početka karijere u Madridu, kada je igrao uz neke najveće nogometne zvijezde.

"Svi su se prema nama odnosili s ogromnom ljubavlju. Roberto Carlos brinuo se o meni s ogromnom poniznošću. Ronaldo, Helguera, Cannavaro, Raul, Van Nistelrooy, Helguera, Beckham... i neću ih sve imenovati - bili su sa mnom u timu, poštovali su me i pomagali mi", rekao je Higuain, dodavši:

"Kad se sjetim igrača s kojima sam igrao, naježim se, a čak ponekad i sam ne mogu da vjerujem šta sam napravio. Igrao sam s Robertom Carlosom, s Ronaldinhom nasuprot sebe... Imao sam zaista sjajnu karijeru".

Uostalom, jedan je od onih koji mogu da se pohvale da su igrali i sa Ronaldom i sa Messijem, ali i sa Brazilcem Ronaldom. Karijera kakva se samo poželjeti može, no svemu dođe kraj, pa i njoj...

Učitaj još novosti