02. 10. 2022 - 14:01
SVE JE UZALUD: Xavi s Barcelonom impresivno oborio rekord koji...
907
Shares
SVE JE UZALUD: Xavi s Barcelonom impresivno oborio rekord koji je držao Zidaneov Real

SVE JE UZALUD: Xavi s Barcelonom impresivno oborio rekord koji je držao Zidaneov Real

02. 10. 2022 - 14:01
0
Shares

Barcelona je pogotkom Roberta Lewandowskog na gostovanju svladala Mallorcu 1:0 u sedmom kolu španske La Lige i tako barem privremeno preuzela prvo mjesto na tablici, s bodom više od Reala, koji se ima priliku vratiti na čelnu poziciju večerašnjom utakmicom protiv Osasune.

Barcinu pobjedu obilježilo je i postavljanje novog rekorda, za koji je zaslužan Xavi. Strateg katalonskog kluba doveo je svoju momčad do 18. uzastopne utakmice bez poraza na gostovanjima i tako oborio rekord koji je dosad držao Real pod vodstvom Zinedinea Zidanea.

Od tih 18 utakmica, Barcelona je sva tri boda osvojila u njih 13, a remizirala je pet puta. Posebno je impresivno što su to zapravo i svi Xavijevi gostujući ogledi u La Ligi otkad je prošlog novembra postao trener kluba čija je igračka legenda.

“Rekord koji smo oborili? Ako to učinite, a ne osvojite trofeje, onda je sve uzalud. Dobri rezultati u gostima pokazuju da radimo dobar posao, ali na kraju, ako ne osvojimo trofeje, to uopće neće biti bitno”, prokomentirao je Xavi nakon utakmice.

Xavi, dakle, i dalje ne zna za gostujući poraz kao trener u španjolskom prvenstvu, no sada mu slijedi najteži mogući izazov za očuvanje tog niza. Iduće gostovanje Barce na rasporedu je 16. listopada, a protivnik je Real Madrid. Xavi ga je na Bernabeuu već jednom dobio – prošle sezone bilo je čak 4:0 za Katalonce.

Izvor:AM

Učitaj još novosti