02. 10. 2022 - 08:54
Ne može ga očima smisliti: Suarez ponovo govorio o čovjeku...
907
Shares
Ne može ga očima smisliti: Suarez ponovo govorio o čovjeku koji ga je najviše povrijedio

Ne može ga očima smisliti: Suarez ponovo govorio o čovjeku koji ga je najviše povrijedio

02. 10. 2022 - 08:54
0
Shares

Luis Suarez je u posljednjih 15 godina nastupao u Ajaxu, Liverpoolu, Barceloni i Atletico Madridu, klubovima u kojima je radio s velikim trenerima.

Sada u Nacionalu Montevideo, Luis Suarez priznao je da ima favorita među trenerima s kojima je radio, a to je Luis Enrique, trenutni selektor Španije. 

Upravo zbog njega na klupi Luis Suarez Španiju smatra jednim od favorita za osvajanje Svjetskog prvenstva koje se na jesen održava u Kataru. 

"Španija je kandidat za osvajanje Svjetskog prvenstva zbog kvalitete igrača i činjenice da na klupi imaju najboljeg trenera s kojim sam radio u karijeri: Luisa Enriquea.

Sviđa mi se Luis Enrique zbog onoga što prenosi igračima i činjenice da puno vjeruje u plan i svoje ideje", rekao je Luis Suarez, prenosi Mundo Deportivo.

Luisa Suareza je trenirao Luis Enrique u Barceloni između jula 2014. i jula2017. u 147 utakmica, a zabio je 120 puta i dodao 67 asistencija.

S Luisom Enriqueom kao trenerom, Luis Suarez je između ostalog osvojio dva naslova prvaka Španije i jedan trofej Lige prvaka. 

Ako je Enrique najdraži trener u karijeri Luisa Suareza, onda je Ronald Koeman potpuno suprotno od toga. Ponovo je Suarez govorio o holandskom treneru koji ga je doslovno otjerao iz Barcelone.

"Vrijeme prolazi, i da, iz kurtoazije i poštovanja, pozdravljam ga", rekao je Suarez potvrdivši da u svakom slučaju odnos s Koemanom nije najbolji.

"Ako ga sretnem, nadam se da Ronald ima veličinu koju je imao kao igrač u klubu i da mi želi reći istinu u lice. Razlog zašto sam napustio Barcelonu nije fudbalski ili tehnički", dodao je Suarez.

Izvor:AM

Učitaj još novosti