01. 10. 2022 - 21:46
JÜRGEN KLOPP JE BIVŠI I TO VRLO BRZO? Mediji ga još ne...
907
Shares
JÜRGEN KLOPP JE BIVŠI I TO VRLO BRZO? Mediji ga još ne kritikuju, ali trenutak istine ga čeka već naredne nedjelje

PREMIERSHIP

JÜRGEN KLOPP JE BIVŠI I TO VRLO BRZO? Mediji ga još ne kritikuju, ali trenutak istine ga čeka već naredne nedjelje

01. 10. 2022 - 21:46
0
Shares

Teško pitanje jer u svijetu nogometa danas postoje samo dva trenera s istinskim autoritetom, dvojica koji su veće zvijezde od svih igrača u svlačionici. Jedan se ove Pep Guardiola, a drugi je - Klopp.

Imao je Klopp već jedno krizno razdoblje u Liverpoolu. Između 4. januara i 7. marta 2021. izgubio je Liverpool osam od svojih 12 utakmica u Premier ligi, a potom su ispali i iz Lige prvaka. Kloppu se tada stolica navodno opasno tresla, ali je ostao na njoj.

Engleski mediji za sada ga ne diraju, a čak ga i opravdavaju. Liverpool zbog smrti kraljice nije odigrao utakmicu Premier lige gotovo mjesec dana, što je moralo ostaviti traga na formi momčadi. S druge strane ističu da će Klopp morati pronaći način da momčad žešće ulazi u utakmice, jer danas je protiv Brightona brzo gubila 2:0, a negativan je rezultat u otvaranju imala i protiv Fulhama, Crystal Palacea, Manchester Uniteda i Newcastle Uniteda. Malo previše ipak...

Navijači su pak jako razočarani, na mrežama dominiraju pitanja tipa "je li Klopp u stanju dići ovu momčad ili nije?", ali navijače će Liverpool malo troga pitati. U Engleskoj imaju neke svoje postulate kad su smjene trenera u pitanju.

Klopp je s Liverpoolom napravio fantastične stvari i stoga je njegov kredit jako velik. Međutim, sve se može istopiti, pa i to. Za početak, u utorak mora u Ligi prvaka nadjačati Rangerse, ali Škoti realno nisu dorasli Kloppovoj momčadi.

Puno veći izazov čeka ga sljedeće nedjelje - gostovanje kod vodećeg Arsenala. Poraz u Londonu značio bi i oproštaj sa šampionskim ambicijama u ovoj sezoni. A oktobar je tek krenuo i sasvim sigurno klupa njemačkom stručnjaku bi se opasno drmala...

Učitaj još novosti