01. 10. 2022 - 20:51
LJEPOTICA KOLA NA PECARI: Široki slavio u golijadi i...
907
Shares
LJEPOTICA KOLA NA PECARI: Široki slavio u golijadi i izjednačio se na vrhu sa Željezničarom

PREMIJER LIGA BIH

LJEPOTICA KOLA NA PECARI: Široki slavio u golijadi i izjednačio se na vrhu sa Željezničarom

01. 10. 2022 - 20:51
0
Shares

Nogometaši Širokog Brijega ostvarili su laganu pobjedu protiv Igmana rezultatom 3:2 u 12. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine i tako se vratili na vrh tabele.

Široki je od samog starta krenuo ofanzivno ka golu Konjičana, ali jak pljusak je stvarao probleme igračima oba tima.

Prvu veću šansu na utakmici imao je u 22. minuti Moris Valinčić koji je "traljavo" reagovao u odličnoj situaciji za postizanje gola. Bio je sam, no dozvolio je da ga sustigne odbrana Igmana i interveniše.

U finišu prvog dijela Široki je poveo. Mladi napadač Daniel Lukić pogađa nakon odlične kontre domaćina. To je bio rezultat prvog dijela.

Nastavak donosi još dosta pogodaka i zanimljiv nogomet. U 56. minuti Bože Vukoja udvostručuje prednost domaćeg tima, a ovoga puta Lukić je bio asistent za pogodak.

Za 3:0 pogodio je igrač iz Burkine Faso Cyrille Kpan u 73. minuti. Činilo se tada da je sve gotovo, ali nešto su se pitali i Konjičani.

Do kraja utakmice Igman postiže dva gola, oba preko raspucanog Mirsada Ramića, koji je sa sedam pogodaka i prvi topnik Premijer lige BiH, ali se ipak gostujući tim kasno probudio i ostalo je 3:2.

Široki je tako ponovo na vrhu tabele poravnat sa Željezničarom, ali zbog nešto bolje gol-razlike ipak zauzima prvo mjesto ispred Plavih s Grbavice. Igman ostaje blizu dna s 12 bodova.

Standings provided by SofaScore

 

Učitaj još novosti