01. 10. 2022 - 15:30
Preporođeni Arsenal razbio Tottenham u fantastičnom derbiju...
907
Shares
Preporođeni Arsenal razbio Tottenham u fantastičnom derbiju Sjevernog Londona

Preporođeni Arsenal razbio Tottenham u fantastičnom derbiju Sjevernog Londona

01. 10. 2022 - 15:30
0
Shares

Na povratku Premiershipa poslije reprezentativne pauze imali smo priliku gledati derbi Sjevernog Londona, a nogometaši Arsenala sjajnom pobjedom rezultatom 3:1 protiv Tottenhama ponovo su pokazali visoke ambicije.

Kao što to tradicija nalaže već godinama, derbi Sjevernog Londona ponovo je pripao domaćinu. Ovoga puta sasvim zasluženo zbog dominantne igre Arsenala.

Topnici su od prve minute krenuli vrlo ofanzivno ka golu Tottenhama i inicijativu krunisali već u 20. minuti golom Thomasa Parteya.

Nije se dugo čekao odgovor. U 31. minitu srušen je Richarlison, a Harry Kane je ponovo bio siguran s bijele tačke za 1:1. To je bio rezultat drugog dijela.

U 49. minuti velika greška u odbrani Tottenhama, a Gabriel Jesus pogađa iz blizine za vodstvo domaćina.

Sve je bilo riješeno u 62. minuti. Emerson Royal dobija direktan crveni karton i ostavlja Tottenham u katastrofalnoj situaciji.

Do kraja je još Granit Xhaka pogodio za konačnih 3:1 i veliku pobjedu Arsenala koji ostaje na čelu tabele i nakon ovog kola.

Nakon osmog kola Arsenal je prvi s 21 bodom, a Tottenham ostaje na trećem mjestu sa 17 bodova. Između je Manchester City s utakmicom manje i također 17 bodova.

Rezultat i strijelci:

Arsenal - Tottenham 3:1 (Partey 20', Jesus 49', Xhaka 67' / Kane 31')

Učitaj još novosti