01. 10. 2022 - 12:15
Kylian Mbappe poželio pojačanje, u PSG-u već rade na tome
907
Shares
Kylian Mbappe poželio pojačanje, u PSG-u već rade na tome

Kylian Mbappe poželio pojačanje, u PSG-u već rade na tome

01. 10. 2022 - 12:15
0
Shares

PSG je već sada jedan od najboljih timova današnjice, ali to ne umanjuje ambicije bogatog prvaka Francuske. 

Prije nekoliko dana Kylian Mbappe se požalio kako ima drugačiju ulogu u reprezentaciji Francuske nego što je to slučaj u PSG, tačnije ima mnogo više slobode.

Francuski superstar se požalio da PSG-u treba centralni napadač koji bi Mbappeu omogućio dodatni prostor kao što to rade Karim Benzema ili Olivier Giroud u Francuskoj.


Ubrzo nakon toga je i trener Cristophe Galtier priznao nešto slično pa je odlučio da potraži napadača svjetske klase. Tuttosport piše da je izbor pao na Dušana Vlahovića.

Vlahović je skoncentrisan na Juventus, ali kako se nalazi u blagoj krizi Parižani će zakucati na vrata torinskog kluba i tražiti reprezentativca Srbije.

Juventus je Beograđanina zimus platio 75 miliona eura plus 15 miliona bonusa i ne želi ga se odreći tek tako jer je plan na njemu graditi tim za budućnost.


Dakle, da bi doveli na Park prinčeva prvaci Francuske će morati poslati nemoralnu ponudu koja ne smije biti manja od 100 miliona eura.

Vlahović je odigrao dvije odlične utakmice u dresu reprezentacije Srbije protiv Švedske i Norveške te najavio povratak u golgetersku formu u čemu se nadaju u Juventusu.

Ipak, generalni dojam je da 22-godišnjaku ne odgovara i stil igre kojeg preferira Massimiliano Allegri pošto dobija jako malo upotrebljivih lopti.

Srbijanski napadač je u dosadašnjem dijelu sezone na osam utakmica zabio četiri gola što je pristojan dojam, ali kako navijači torinske dame tamo i svi u klubu očekuju mnogo više od njega.

Učitaj još novosti