01. 10. 2022 - 09:19
NAJSNAŽNIJI UDARAC U HISTORIJI FUDBALA: Pogledajte video
907
Shares
NAJSNAŽNIJI UDARAC U HISTORIJI FUDBALA: Pogledajte video

NAJSNAŽNIJI UDARAC U HISTORIJI FUDBALA: Pogledajte video

01. 10. 2022 - 09:19
0
Shares

Internetom je počeo kružiti snimak udarca koji se smatra najsnažnijim u historji fudbala.

Rijetki su igrači pred čijim se udarcima protivnici nikako ne žele naći, tačnije potrebno je imati hrabrosti kada upućuju udarce.

Nekako u sjeni i neprimjećeno Fede Valvrede je postao fudbaler sa najsnažnijim udarcem u svijetu fudbala što je demonstrirao u nekoliko navrata.
a

Udarac kojeg je fudbaler Reala uputio u martu ove godine na utakmici Urugvaj - Peru je postao viralan posljednjih dana i to zbog nevjerovatne brzine.

Valverde je šutirao sa oko 30-ak metara, a lopta je putovala tako brzo da su je mnogi samo mogli ispratiti pogledom.

Sjajni veznjak koji je eksplodirao u posljednjoj sezoni je na njegovu žalost pogodio samo prečku, a neke informacije govore da je čak i pomjerio okvir gola.

VIDEO OVDJE.


Koliko je ovaj šut bio impresivan najbolje pokazuje snimak iza gola odakle se možda i najbolje može vidjeti koliko brzo je lopta putovala.

Prava je šteta što nije mjerena brzina udarca, ali svi koji su pogledali ovaj pokušaj su spremni reći da se radi o najsnažnijem udarcu u historiji fudbala.


Inače, ovaj 24-godišnjak je nastupio na svakoj utakmici La Lige ove sezone, zabio je tri gola za to vrijeme. Zapravo, postigao je dva u svoja dva posljednjam meča uz sjajan.Kao rezultat toga, dobio je nagradu za igrača mjeseca La Lige za septembar.

A njegov trener, Carlo Ancelotti, vjeruje da će urugvajski veznjak biti lider Los Blancosa u budućnosti.

"On je lider i Federico nam je veoma, veoma važan. Ide mu jako dobro, veoma je skroman i to mu može pomoći da bude lider u budućnosti", kazao je legendarni Italijan.

Učitaj još novosti