30. 09. 2022 - 14:27
ČOVJEK S FOTOGRAFIJE JE ZVIJER ČITAV SVOJ ŽIVOT: Iskoristio je...
907
Shares
ČOVJEK S FOTOGRAFIJE JE ZVIJER ČITAV SVOJ ŽIVOT: Iskoristio je vještine i postao svjetski poznat

BROCK LESNAR

ČOVJEK S FOTOGRAFIJE JE ZVIJER ČITAV SVOJ ŽIVOT: Iskoristio je vještine i postao svjetski poznat

30. 09. 2022 - 14:27
0
Shares

Čovjek koji je bez ikakve dileme promijenio svijet borilačkog sporta je čuveni američki hrvač Brock Lesnar.

Ovaj 45-godišnjak na veliku scenu je stigao 2000. godine kada je postao član WWE federacije, da bi pet godina kasnije odlučio svoje borilačke sposobnosti okušati u mješovitim borilačkim vještinama.

I bio je zaista uspješan. Uspio je u novembru 2008. godine uzeti i pojas UFC-a u teškoj kategoriji pobjedom nad Randyjem Coutureom, a potom ga je uspješno branio dva puta, piše Sportsport.ba.

Pojas je izgubio 2010. godine od legendarnog Caina Velasqueza, uslijedio je potom ekspresan poraz i od Alistaira Overeema, da bi nakon pet godina pauze 2016. godine ušao u oktagon u duelu s Markom Huntom.

Pobijedio je Lesnar u ovom meču, ali je bio pozitivan na doping testu i ovaj meč je proglašen nevažećim.

U međuvremenu se Lesnar vratio u WWE. Tamo je ponovo postao glavni protagonista, bilo je govora o povratku MMA sportu, ali se on nikada nije dogodilo. Pretpostavlja se da je razlog korištenje nedozvoljenih supstanci.

Lesnar je od samog početka karijere bio zaista nevjerovatna fizička zvijer. Na univerzitetu Minnesota bio je hrvač koji je uzeo zlato i srebro u najjačoj NCAA konferenciji, a usputno je igrao i američki fudbal.

Fotografije iz tog doba pokazuju kakva je mašina bio ovaj čovjek. Imao je zaista ogromne fizičke mogućnosti, kao i godinama potom kada je postao globalno poznat.

Njegove dimenzije zaista su ogromne. Visok je 191 centimetar, težak je preko 130 kilograma uz zaista nevjerovatne ostale tjelesne mjere.

Njegova širina prsta je 135 centimetara, struka 96,5 centimetara, a bicepsi su mu obima od 53 centimetra.

Brock Lesnar je zaista nevjerovatna fizička zvijer. Bilo je tu i korištenja raznih suplemenata, ali to je sasvim normalno u američkom hrvanju, pa čovjeka i ne treba osuđivati.

Njegova nevjerovatna karijera polako se bliži kraju. Vjerovatno će ga ljubitelji američkog hrvanja gledati još koju godinu jer se Lesnar sve više posvećuje stvarima izvan ringa.

Učitaj još novosti