29. 09. 2022 - 14:59
Igrao u reprezentaciji s Jordijem Albom, De Geom i...
907
Shares
Igrao u reprezentaciji s Jordijem Albom, De Geom i Azpilicuetom, PA GA FUDBALSKI PUT DOVEO U BiH: Jedno od najzvučnijih imena u Premijer ligi

Igrao u reprezentaciji s Jordijem Albom, De Geom i Azpilicuetom, PA GA FUDBALSKI PUT DOVEO U BiH: Jedno od najzvučnijih imena u Premijer ligi

29. 09. 2022 - 14:59
0
Shares

U Bosni i Hercegovini prethodnih godina igralo je nekoliko zvučnih imena, ali sigurno da se tu najviše ističe Emilio Nsue.

U iznenađujućem transferu početkom ove godine Tuzla City je objavio da je Nsue potpisao ugovor s bh. premijerligašem što je bilo senzacionalno s obzirom o kakvom fudbaleru se radi.

Nsue je dobro poznato ime u svijetu fudbala i mnogi ga pamte po odličnim igrama u Španiji gdje je s dosta uspjeha nastupao za Mallorcu, te je odigrao nekoliko zaista sjajnih sezona.

Ovaj 32-godišnjak dobro zna kako je postizati golove protiv Barcelone i Real Madrida, ali je činjenica da nije baš na kraju ostvario karijeru kakva mu se predviđala.

Nsue je nakon Mallorce igrao u Real Sociedadu, a zatim je u Engleskoj nosio dresove Middlesbrougha i Birminghama. Nastupao je na Kipru za Apoel Limassol i Nicosiju, a potom je završio u Bosni i Hercegovini.

Međutim, Nsue je za Tuzla City odigrao tek nekoliko mečeva i zadržao se svega tri mjeseca, te se vratio u Španiju gdje trenutno nosi dres niželigaša Intercityja.

Također, poznato je da Nsue već odavno nastupa i za reprezentaciju Ekvatorijalne Gvineje za koju je upisao 34 utakmice i zabio je tri gola. No, prije toga Nsue je prošao sve omladinske kategorije Španije.

Očekivalo se čak da će zaigrati i za A reprezentaciju, ali poziv nikada nije stigao. Nsue je bio član sjajne generacije juniorske reprezentacije Španije, a jutors je objavio fotografiju iz tog perioda i oduševio je svoje fanove.

Bivši igrač Tuzla Cityja objavio je fotografiju iz 2008. godine dok je igrao za Crvenu furiju, a u juniorskoj reprezentaciji Španije tada su bili igrači poput Jordija Albe, Davida de Gee, Frana Meride, Daniela Aquina, Cesara Azpilicuete, Danija Pareja...

308605831-509586747686883-841741420302136058-n

To je najbolji dokaz o kakvom potencijalu se radilo i Nsue je zaista imao odlične nastupe za Mallorcu, ali kada je trebao napraviti iskorak to se nije desilo.

Sigurno da tada dok je bio u društvu takvih igrača u reprezentaciji Španije nije mogao ni slutiti da će ga put na kraju odvesti i do Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Nsue je u dresu Tuzla Cityja upisao ukupno deset nastupa i uspio je postići dva gola u dresu kluba s Tušnja. Iako fizički nije bio u najboljoj formi u tih nekoliko mečeva uspio je da pokaže o kakvom kvalitetu se radi i šteta je što se duže nije zadržao u našoj zemlji.

Učitaj još novosti