29. 09. 2022 - 14:36
JONES SE VRATILA U AMERIKU, PA OSULA PALJBU: "Hvala Bogu što...
907
Shares
JONES SE VRATILA U AMERIKU, PA OSULA PALJBU:

JONES SE VRATILA U AMERIKU, PA OSULA PALJBU: "Hvala Bogu što me ..."

29. 09. 2022 - 14:36
0
Shares

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je pravi debakl na Svjetskom prvenstvu u Australiji.

Od bh. košarkašica se na Mundobasketu očekivalo zaista mnogo više, a iz našeg tabora je bilo najava da bi se grupna faza trebala proći bez problema, no na kraju smo bili miljama daleko od toga.

Naša reprezentacija je u pet mečeva grupne faze doživjela isto toliko poraza s koš razlikom od čak -196 čime smo bili ubjedljivo zadnji na ovom prvenstvu.

Jasno je da je glavni problem činjenica da naša najbolja košarkašica Jonquel Jones nije bila baš u najboljoj formi na ovom takmičenju jer je u Australiju stigla samo dva dana nakon iscrpljujuće sezone u WNBA.

Jones nije bila na nivou kao u prethodnim utakmicama bh. selekcije i jednostavno niko u ekipi nije imao dovoljan kvalitet kako bi iskočio i nadomjestio to.

Nakon ispadanja s Mundobasketa naš tim se vratio iz Australije, a Jones je krenula put Amerike, te će otputovati i na Bahame gdje će s porodicom provesti većinu odmora pred početak nove sezone.

Jones se danas oglasila i na Twitteru nakon nastupa s bh. reprezentacijom na Mundobasketu, te je nakon svega kritikovala FIBA-u i WNBA da moraju jednostavno sarađivati za dobrobit igračica kojima je u tom ludom rasporedu nemoguće igrati.

Ona je bila iscrpljena nakon dolaska u Australiju i uopšte nije imala vremena da se barem malo odmori, a to se itekako osjetilo u igri naše reprezentacije čiji glavni oslonac je upravo Jones.

"Hvala Bogu što me sačuvao zdravom tokom ovog ludog vremena. Čovječe, baš sam zahvalna na ovoj pauzi. Djevojkama nije ostalo nimalo snage. FIBA i WNBA za dobrobit igračica pokušajte pronaći zajednički jezik. Ove dvije sedmice su bile baš lude", napisala je Jones na Twitteru.

Također, Jones je dodala da čeka da se uragan Ian smiri kako bi mogla otputovati na Bahame. Uragan je napravio haos na Floridi, te su otkazani mnogi letovi prema Bahamima.

"Sada čekam da se uragan Ian smiri kako bih mogla otići vidjeti porodicu na Bahamima", dodala je Jones.

Učitaj još novosti