28. 09. 2022 - 22:59
Dobra partija Muse u pobjedi Reala na premijeri u španskom...
907
Shares
Dobra partija Muse u pobjedi Reala na premijeri u španskom prvenstvu

Dobra partija Muse u pobjedi Reala na premijeri u španskom prvenstvu

28. 09. 2022 - 22:59
0
Shares

Košarkaši Real Madrida pobijedili su večeras u gostima u prvom kolu španske ACB lige ekipu Girone rezultatom 94:88, a dobru partiju za pobjednički tim pružio je bh. reprezentativac Džanan Musa.

Domaća ekipa je bolje otvorila susret i čak je imala vodstvo nakon prve četvrtine rezultatom 20:17. Međutim, Real se budi u nastavku utakmicu i do odlaska na odmor uspijeva preokrenuti rezultat.

Nastavio je Real bolje igrati i u drugom poluvremenu, a uoči posljednje dionice imali su 12 poena prednosti. Madridska ekipa je održavala sigurnu prednost sve do kraja utakmice i bez većih uzbuđenja uspjela doći do prve pobjede u sezoni.

Video OVDJE.

Musa je na terenu proveo 28 minuta i to mu je bilo dovoljno da bude treći najbolji strijelac svoje ekipe s 15 poena. Tome je dodao i četiri asistencije.

Najbolji u redovima Reala bio je odlični Hezonja s 23 poena i sedam skokova, dok je Yabusele imao 17 poena i šest skokova. Taylor je bio najbolji igrač Girone s 22 poena, šest asistencija i pet skokova.

Musu i saigrače već u nedjelju očekuje nova utakmica kada će u okviru drugog kola ACB lige igrati na domaćem terenu protiv Obradoira.

Učitaj još novosti