29. 09. 2022 - 11:50
CHELSEA SPREMA NESTVARAN POVRATAK OD 80 MILIONA: Otjerali su...
907
Shares
CHELSEA SPREMA NESTVARAN POVRATAK OD 80 MILIONA: Otjerali su ga, a sad ga mole da dođe nazad i spašava ih

CHELSEA SPREMA NESTVARAN POVRATAK OD 80 MILIONA: Otjerali su ga, a sad ga mole da dođe nazad i spašava ih

29. 09. 2022 - 11:50
0
Shares

Nogometaš Chelseaja, Romelu Lukaku, nalazi se na posudbi u Interu, te je očigledno da mu više odgovara italijanska liga.

Lukaku dosta više dolazi do izražaja u Interu, nego što je to bilo u Chelseaju, te se očekuje da će klub iz Italije otkupiti njegov ugovor.

Iako je plaćen vrtoglavih 105 miliona eura, nije pokazao ono što se od njega očekivalo u Chelseaju i sigurno je da neće ostati u ovom klubu.

U Italiji se nalazi još jedan nogometaš koji je produkt Chelseajeve škole nogometa, a radi se o Tammyju Abrahamu.

On je sada nogometaš Rome za koju je u prošloj sezoni postigao 27 golova, te je osvojio Konferencijsku ligu sa timom koji sa klupe predvodi Jose Mourinho.

Međutim, engleski mediji prenijeli su informaciju da postoji tajna klauzula u ugovoru Abrahama, koja se veže samo za Chelsea.

Navodno se Abraham može vratiti na Stanford Bridge ukoliko Chelsea Romi plati čak osamdeset miliona eura.

Plavci imaju velikih problema sa napadačem, te ne bi bilo čudno ukoliko plate novac za Abrahama, jer im je napadač neophodan.

Na tržištu trenutno ne postoji veliki broj napadača koji bi bili kalibar da igraju za Chelsea, te da odgovore na zadatke koje će tražiti Potter.

Međutim, ne bi bilo neočekivano i kada bi Potter odlučio da pronađe nekog igrača za kojeg se najmanje nadamo da bi mogao pojačati Chelsea, jer ona baš sa takvim nogometašima najviše voli raditi.

Izvor:Sportsport.ba

Učitaj još novosti