29. 09. 2022 - 09:55
ŠOK I NEVJERICA NA CAMP NOU: Vlasnik PSG-a kupuje velikog...
907
Shares
ŠOK I NEVJERICA NA CAMP NOU: Vlasnik PSG-a kupuje velikog Barcinog rivala samo da im naškodi?

ŠOK I NEVJERICA NA CAMP NOU: Vlasnik PSG-a kupuje velikog Barcinog rivala samo da im naškodi?

29. 09. 2022 - 09:55
0
Shares

Nevjerovatna vijest stiže iz Španije

Vlasnik PSG-a Tamim bin Hamad Al Thani zainteresovan je prema navodima katalonskog Sporta za kupovinu Espanyola, sa kojim će pokušati da zaustavi Barcelonu i napravi najjači klub u Kataloniji, piše Sport1.

Al Thani je spreman investirati milijarde eura u Espanyol i problem jedino može biti činjenica da španski fudbal ima rigorozna pravila o trošenju novca, pa bi zbog toga Al Thani mogao biti zaustavljen. 

No, njegova namjera je da iznađe način i napravi Barceloni i više nego ozbiljnog rivala, a razlog tome su ozbiljni sukobi u koje je katarski šeik ulazio sa čelnicima Barcelone tokom godina vođenja PSG-a.

Katar je bio prvi sponzor koji je dobio mjesto na dresu Barcelone još 2013. godine, tačnije državna kompanija Qatar Airways, ali istog ljeta kad je ovaj dogovor potpisan, Barcelona je pokušala PSG-u oteti Thiaga Silvu. 2017. godine, Marco Veratti je bio meta Barcelone, a PSG je na pokušaj dovođenja Italijana bez da se prvo kontaktira francuski klub aktivirao Neymarovu klauzulu za transfer i oborio svjetski rekord.

Špekuliše se da je Barcelona već počela pregovore sa Leom Messijem o povratku u Kataloniju, što se Parižanima nikako ne sviđa, a Al Thani vjeruje da je jedini način da Barcelonu ušutka zapravo ovakav potez.

Izvor:Sport1

Učitaj još novosti