28. 09. 2022 - 17:42
Mitrović je sinoć otišao ispred Ronalda i Messija: Pizza je...
907
Shares
Mitrović je sinoć otišao ispred Ronalda i Messija: Pizza je neizostavan dio tradicije do koje drži, evo šta je u pitanju

Mitrović je sinoć otišao ispred Ronalda i Messija: Pizza je neizostavan dio tradicije do koje drži, evo šta je u pitanju

28. 09. 2022 - 17:42
0
Shares

Reprezentacija Srbije ostvarila je pobjedu sinoć na gostovanju kod Norveške u okviru posljednjeg kola grupne faze Lige nacija.

Slavila je Srbija sa 0:2 u Norveškoj, a jedan od dva gola postigao je napadač Fulhama koji igra fenomenalno, a naravno radi se o Aleksandru Mitroviću.

Za njega je to bio pedeseti pogodak u dresu reprezentacije, te je na neki način prestigao Cristiana Ronalda i Lionela Messija.

Naime, impresivno je to što je Mitroviću trebalo 76 utakmica da postigne pedeset golova u dresu svog nacionalnog tima, a po tomej e bolji i od Messija i od Ronalda.

niti jedan od ove dvojice nogometaša nije uspio za tako kratko vrijeme u dresu reprezentacije doći do broje od 50 postignutih golova.

Napadaču Manchester Uniteda, Cristianu Ronaldu, bilo je potrebo 114 utakmica kako bi došao do ove brojke.

Sa druge strane Messiju je trebalo sedam utakmica manje, tačnije 107 utakmica u dresu Argentine da postigne pedeset golova.

Zaista impresivno posebno ako uzmemo u obzir činjenicu da Mitrović igra za Srbiju, a Ronaldo i Messi za dosta jače reprezentacije, a to su naravno Portugal i Argentina.

Mitrović je na zanimljiv način odlučio zabilježiti ovaj trenutak, te je sve proslavio u svlačionici jedući pizzu.

Njegovo slavlje sa komadom pizze sada polako postaje tradicija, jer ovo nije prvi put da baš na taj način Mitrović nešto proslavlja.

To učini skoro uvijek kada postigne gol za reprezentaciju.

Ranije je uslikan 2018. godine kada je slavio pobjedu u finalu doigravanja za ulazak u Englesku Premier ligu protiv Aston Ville.

Mitrović i u Premier ligi ove sezone igra sjajno, te je u sedam odigranih susreta postigao šest golova i vodio svoj Fulham do šestog mejsta na tabeli.


Sportsport.ba

Učitaj još novosti