27. 09. 2022 - 23:25
Poznati su svi jakosni šeširi za Euro 2024, evo gdje se nalaze...
907
Shares
Poznati su svi jakosni šeširi za Euro 2024, evo gdje se nalaze Zmajevi

Poznati su svi jakosni šeširi za Euro 2024, evo gdje se nalaze Zmajevi

27. 09. 2022 - 23:25
0
Shares

Zvanično je završena treća sezona Lige nacija nakon čega su poznati jakosni šeširi uoči žrijeba kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo koje se 2024. godine igra u Njemačkoj.

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine napravila je kroz Ligu nacija veliki uspjeh i izborila mjesto u drugom jakosnom šeširu uoči žrijeba kvalifikacija.

BiH se nalazi u drugom šeširu zajedno s velesilama poput Francuske i Engleske, a tu su još i selekcije Austrije, Češke, Velsa, Izraela, Srbije, Škotske i Finske. S ovim reprezentacijama BiH ne može igrati u kvalifikacijama.

To što smo u drugom jakosnom šeširu znači i da ćemo dobiti nominalno samo jednu reprezentaciju koja je na papiru jača od nas i nalazi se u prvom šeširu. S obzirom na to da dvije prvoplasirane selekcije idu direktno na Evropsko prvenstvo, to znači i da imamo mnogo bolje šanse nego da smo ostali u trećem šeširu.


U nastavku pogledajte kako izgledaju jakosni šeširi uoči žrijeba kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo 2024. godine:
Prvi šešir: Nizozemska, Hrvatska, Španija, Italija, Danska, Portugal, Belgija, Mađarska, Švicarska i Poljska.

Drugi šešir: BiH, Francuska, Austrija, Češka, Engleska, Vels, Izrael, Srbija, Škotska i Finska.

Treći šešir: Ukrajina, Albanija, Norveška, Slovenija, Irska, Island, Crna Gora, Rumunija, Švedska i Armenija.

Četvrti šešir: Gruzija, Grčka, Turska, Kazahstan, Luksemburg, Azerbejdžan, Kosovo, Bugarska, Farska Ostrva i Sjeverna Makedonija.

Peti šešir: Slovačka, Sjeverna Irska, Kipar, Bjelorusija, Litvanija, Gibraltar, Estonija, Latvija, Moldavija i Malta.

Šesti šešir: Armenija, San Marino i Lihtenštajn.

Žrijeb kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo bit će održan u Frankfurtu 9. oktobra. Vrijedi naglasiti da zbog UEFA-inih restrikcija BiH ne može biti izvučena u grupu s Kosovom.

Učitaj još novosti