27. 09. 2022 - 22:47
Morata golom u 88. minuti zaledio Portugal i odveo Španiju na...
907
Shares
Morata golom u 88. minuti zaledio Portugal i odveo Španiju na Final Four

Morata golom u 88. minuti zaledio Portugal i odveo Španiju na Final Four

27. 09. 2022 - 22:47
0
Shares

Večeras su odigrane posljednje utakmice grupne faze ovogdišnjeg izdanja Lige nacija.

Portugal je na svom terenu dočekao Španiji u utakmici za prvo mjesto. Domaćoj reprezentaciji bod je bio dovoljan da ostane na prvoj poziciji i ostvari plasman na Final Four.

Međutim to se nije desilo. U dosta izjednačenoj utakmici činilo se da niti jedna reprezentacija neće postići pogodak. Neriješeno je bilo sve do 88. minute kada je Morata postigao pogodak i osigurao pobjedu, ali i plasman na Final Four reprezentaciji Španije.

Švicarska je ostvarila pobjedu kod kuće protiv Češke sa 2:1 i tako su završili na drugoj poziciji, dok će Češka nakon ovog poraza u B diviziju Lige nacija.

Domaća reprezentacija je u dvije minute postigla dva gola, a to je bilo dovoljno za pobjedu. Prvo je Freuler u 29. minuti pogodio za 1:0, a samo minut kasnije Embolo postiže gol za 2:0. Schick je u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena smanjio na 2:1.

Do kraja utakmice Češka je imala nekoliko prilika da dođe do izjednačenja, a najbolja je bila j 61. minuti kada je dosuđen penal za njih. Odgovornost je preuzeo Soucek, ali golman mu je odbranio penal.

Reprezentacija Srbije je pobjedom na gostovanju kod Norveške ostvarila plasman u A diviziju Lige nacija.

Učitaj još novosti