27. 09. 2022 - 18:57
Đoković hvalio Federera: U budućnosti bi mogao biti trener,...
907
Shares
Đoković hvalio Federera: U budućnosti bi mogao biti trener, pogledajte šta je rekao

Đoković hvalio Federera: U budućnosti bi mogao biti trener, pogledajte šta je rekao

27. 09. 2022 - 18:57
0
Shares

Srbijanski teniser Novak Đoković kaže da bi Roger Federer bio izuzetno dobar trener, ukoliko se jednog dana odluči baviti tim poslom.

U svom posljednjem meču u karijeri Roger Federer nije uspio ostvariti pobjedu u paru s Rafaelom Nadalom. Amerikanci Jack Sock i Frances Tiafoe slavili su sa 2:1 u setovima (4:6, 7:6 (2), 11:9).

Ipak, ostao je na Laver Cupu kao podrška saigračima iz tima Evropa koja je igrala protiv ekipe svijeta. Federer je snimljen kako bodri Đokovića koji je igrao protiv Francesa Tiafoea, a nakon svega, teniser iz Srbije je rekao da bi Federer bio sjajan trener.

"Bilo mi je zanimljivo čuti kako on vidi i čita igru, a onda od njega dobiti neke savjete koji mi mogu pomoći. Stalno vam je u ušima glas nekoga, ko je do jučer bio jedan od vaših najvećih rivala", rekao je Đoković pa nastavio:

"Roger kao trener bi imao mnogo toga da ponudi. Ako ikada odluči da se bavi tim poslom, donio bi onome s kim radi mnogo toga dobrog. Jedan je od najboljih igrača u historiji i znao bi na koji način pomoći igraču u razvoju. Ljudi često misle da je njegov talenat dar od Boga, međutim, mnogo rada je bilo potrebno da bi došao do ovih visina."

Švicarac je osvojio 20 Grand Slam titula i šest godina završio je kao prvi igrač svijeta. Ispred njega su Rafa Nadal s 22 Grand Slam titule te Novak Đoković koji ima 21. Ukupno je osvojio 103 ATP turnira, što je više od Nadala i Đokovića.

 

Klix

Učitaj još novosti