27. 09. 2022 - 18:31
AUUU, VELIKA ČAST ZA AMARA DEDIĆA Ono što je o njemu objavio...
907
Shares
AUUU, VELIKA ČAST ZA AMARA DEDIĆA Ono što je o njemu objavio njegov klub RB Salzburg se ne posveti svakome

AUUU, VELIKA ČAST ZA AMARA DEDIĆA Ono što je o njemu objavio njegov klub RB Salzburg se ne posveti svakome

27. 09. 2022 - 18:31
0
Shares

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Amar Dedić nalazi se u konkurenciji za igrača mjeseca u Salzburgu, a iz kluba su najbolje opisali u kakvog igrača desni bek izrasta.

Dedić (20) odigrao je odlično u dresu reprezentacije BiH na startu reprezentativne karijere, a da ne predstavlja samo budućnost nego i sadašnjost nogometa pokazuju njegovi nastupi u Ligi prvaka.

Igrao je izvrsno protiv trojice igrača koji spadaju među najprodornije i najopasnije na svijetu po lijevoj strani. Raheem Sterling, Rafael Leao i Theo Hernandez nezadrživi su za najbolje defanzivce svijeta, ali je protiv njih Dedić odigrao maestralno i Salzburg nema poraz nakon duela u Ligi prvaka protiv Chelseaja i Milana. Bh. nogometaš je odigrao svih 180 minuta u dva duela.

"Raheem Sterling, Rafael Leao, Theo Hernandez - protivnici s kojima se Amar Dedić suočio u septembru su vrhunskog kalibra. Međutim, našem beku iz Bosne i Hercegovine imena protivnika nisu smetala. Dvadesetogodišnjak je odigrao na najvišem nivou i nije dopustio da išta pođe po zlu na beku. Dedić se također redovno uključivao u napad i čak je asistirao u Bundesligi protiv Rieda", navodi se u opisu Dedića na stranici Salzburga.

Dedić se nalazi u konkurenciji za igrača mjeseca zajedno sa Noahom Okaforom, Nicolasom Capaldom i Strahinjom Pavlovićem. U trenutku objave članka Dedić je imao sigurno vodstvo.

Glasati za našeg reprezentativca možete OVDJE!

Učitaj još novosti