27. 09. 2022 - 15:46
EKSKLUZIVNO! Emir Sulejmanović za Sport.ba: "Bosna i...
907
Shares
EKSKLUZIVNO! Emir Sulejmanović za Sport.ba:

EKSKLUZIVNO! Emir Sulejmanović za Sport.ba: "Bosna i Hercegovina je za mene..."

27. 09. 2022 - 15:46
0
Shares

Emir Sulejmanović, košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine, rođen je 13. jula 1995. godine i to u toku monstruoznih ratnih dešavanja i genocida u Srebrenici, a dvije decenije kasnije postao je reprezentativac naše zemlje. Svoj košarkaški put započeo je u omladinskim ligama Finske, odakle je prešao u Union Olimpiju.

U karijeri je promijenio mnogo klubova: Olimpija, Barcelona, Cibona, Orlandina, Fuenlabrada, Breogan, Bilbao, Canarias, da bi od ove godine ponovo došao u Bilbao gdje će nastaviti karijeru. Upamćen je i po tome što je nekoliko godina čekao nastup za reprezentaciju naše domovine, a sve zbog blokade koju je imao od strane finskog saveza.

S: Emire, kako se osjećaš zdravstveno, jesi li spreman za novu sezonu?

E: Osjećam se super i hvala Bogu zdrav sam, prihvatili su me dobro u Bilbau, zadovoljan sam i jedva čekam da krene nova sezona. 

S: Kakve su ambicije tebe i tvog Bilbaa ove sezone?

E: Moje ambicije su da napredujem, da budem bolji iz utakmice u utakmicu i da pomažem ekipi da postigne svoje ciljeve. Glavni cilj koji imamo je da osiguramo opstanak u ligi, a poslije toga sve ostalo je dobrodošlo. 

S: Nešto što su svi navijači Bosne i Hercegovine pomno pratili je Eurobasket, kakve utiske je ostavio na tebe i jesmo li mogli više?

E: Eurobasket je ostavio dobre utiske s obzirom na sve okolnosti koje su bile, to je bio moj san nakon dugo čekanja dozvole da zaigram za reprezentaciju BiH, na velikom takmičenju kao što je Eurobasket. Mislim da smo mogli više, nažalost nismo, ali nadam se da smo donijeli neku dozu radosti našim navijačima i našoj državi. Nadam se da se osjećaju ponosnim. 

S: Šta za tebe znači nastup za reprezentaciju?

E: Nastup za reprezentaciju za mene je sve jer volim Bosnu i Hercegovinu i velika mi je čast predstavljati svoju zemlju van Bosne. 

S:  S kim od igrača se najviše družiš prilikom okupljanja?

E: Pa iskreno, čitav tim se mnogo druži zajedno, stvorila se odlična atmosfera između nas, tako da ne bih nikog posebno izdvajao.

S: Kakav komentar imaš na podršku naših navijača generalno i BHFanaticosa, inače i na Eurobasketu?

E: BHFanaticosima smo puno zahvalni što su uvijek tu bilo gdje god da igramo, oni su uz nas i kada je loše i kada je dobro. Hvala i ostalim navijačima koji su uz nas. Nadam se da ćemo još puno pobjeda proslaviti zajedno. 

S: Ko ti je najveća motivacija i podrška kroz čitavu karijeru?

E: Mama, otac i brat. 

 

K.I.

 

Učitaj još novosti