26. 09. 2022 - 19:17
NAVIJAČI SU ODUŠEVLJENI! Hrvatska neće nositi kapitensku traku...
907
Shares
NAVIJAČI SU ODUŠEVLJENI! Hrvatska neće nositi kapitensku traku u duginim bojama na SP-u u Kataru, imaju druge planove

IMAJU ZAHTJEV ZA FIFA-U

NAVIJAČI SU ODUŠEVLJENI! Hrvatska neće nositi kapitensku traku u duginim bojama na SP-u u Kataru, imaju druge planove

26. 09. 2022 - 19:17
0
Shares

Nogometna reprezentacija Hrvatske neće nositi kapitensku traku u duginim bojama na mečevima Svjetskog prvenstva u Kataru, potvrdio je tamošnji savez u odgovoru koji su ustupili novinarima portala Index.hr.

Vels, Belgija, Nizozemska, Danska, Francuska, Njemačka, Švicarska i Engleska su donijeli odluku da će od FIFA-e zatražiti da na Svjetskom prvenstvu u Kataru njihovi kapiteni nose traku u duginim bojama.

Jasno, riječ je o kampanji kojom se žele podržati homoseksualne osobe koje ne uživaju sva prava u Kataru, a tamošnji zakoni najstrožije zabranjuju takve odnose i bilo kakvo javno isticanje i podržavanje. Ipak, Hrvati, ukoliko im se to dopusti, imaju drugačiji plan i žele da njihov kapiten nose traku s državnom zastavom.

"Hrvatski nogometni savez poslao je upit FIFA-i vezano za mogućnost nošenja drugačije kapitenske trake od onih koje su trenutno propisane. Ako će to biti omogućeno, hrvatski kapiten nosit će traku koja najbolje simbolizuje vrijednosti koje zastupa nogometna reprezentacija Hrvatske, a to je - zastava Hrvatske", navedeno je iz Hrvatskog nogometnog saveza u odgovoru koji su ustupili portalu Index.hr, uz dodatno objašnjenje:

"Hrvatska zastava je za nas simbol patriotizma, ponosa, strasti, ljubavi prema domovini te porodici, što je zaštitni znak hrvatske reprezentacije. Smatramo da naša zastava simbolizuje puno više vrijednosti od bilo koje jedne kampanje, a uključivost je svakako jedna od vrijednosti naše domovine. Zato očekujemo od FIFA-e, ako dopusti nošenje drugačijih kapitenskih traka od uobičajeno propisanih, da nam dopusti nošenje kapetanske trake s hrvatskom zastavom."

Svjetsko prvenstvo u Kataru će se igrati od 20. novembra do 18. decembra ove godine.

Učitaj još novosti