26. 09. 2022 - 19:14
DOBIVAJU LI ZMAJEVI POJAČANJE? Mladi reprezentativac Rumunije...
907
Shares
DOBIVAJU LI ZMAJEVI POJAČANJE? Mladi reprezentativac Rumunije želi nastupati za BiH: Sjetite se kako je bilo s Ibrahimovićem

ALEKSANDER MITROVIĆ

DOBIVAJU LI ZMAJEVI POJAČANJE? Mladi reprezentativac Rumunije želi nastupati za BiH: Sjetite se kako je bilo s Ibrahimovićem

26. 09. 2022 - 19:14
0
Shares

Mladi reprezentativac Rumunije, golman Aleksander Mitrović (19), izjavio je da je spreman braniti za BiH ukoliko jednog dana dobije poziv da nastupa za A selekciju Zmajeva.

Mitrović je rođen u Bukureštu, izdanak je omladinske škole Dinamo Bukurešta, a u ljeto 2021. otišao je u Genou. U Italiji je izdržao samo godinu dana i vratio se u Rumuniju, u CSC Şelimbăr, jedno od otkrića druge rumunske lige ove sezone.

Mladi golman ima i bosanskohercegovačko državljanstvo, a na dan utakmice Rumunija - BiH dao je pomalo iznenađujuću izjavu. Mitrović je rekao da će, ukoliko se za to ukaže prilika, prihvatiti poziv zemlje u kojoj je njegov otac rođen.

"Tata bi trebao bolje da razumije i da se bavi tom temom. Trenutno igram za U20 reprezentaciju Rumunije, tijelom i dušom sam za ovaj tim. Međutim, ako dođe do situacije u kojoj moram birati, više ću preferirati reprezentativni tim za koji osjećam da će mi dati više šansi. Ne želim sada da pravim razlike između Rumunije i Bosne, ali ako budem pozvan u tamošnji A tim i budem smatrao da imam konzistentnije mogućnosti za svoju karijeru, prihvatit ću poziv. Bez uvrede", rekao je mladi golman, dodavši:

"Sjetite se kako je bilo sa Ibrahimovićem. BiH se nije borila, Švedska je insistirala i zaigrao je za njih. Ako te druga reprezentacija želi više, normalno je da ideš u tom pravcu, šta god da je. Ali sada, ponavljam, moje misli su sto posto fokusirane na Rumuniju i uvijek ću biti takav kada nosim dres nekog tima", rekao je Aleksander Mitrović za playsport.ro, prenosi Klix.ba.

Inače, njegov Slaviša Mitrović trenutno je trener u omladinskim kategorijama FK Zvijezda 09, a jedan dio karijere proveo je u Rumuniji.

Aleksander Mitrović prošao je sve omladinske reprezentacije Rumunije, od U15 do U20.

Učitaj još novosti