26. 09. 2022 - 17:38
ENGLEZI BRUJE O TRANSFERU NAJVEĆEG TALENTA SVIJETA: Odbio je...
907
Shares
ENGLEZI BRUJE O TRANSFERU NAJVEĆEG TALENTA SVIJETA: Odbio je Liverpool, seli u ponajveći klub svijeta! OVO JE 4. NAJSKUPLJI TRANSFER IKADA

BELLINGHAM JE NAVODNO ODABRAO REAL

ENGLEZI BRUJE O TRANSFERU NAJVEĆEG TALENTA SVIJETA: Odbio je Liverpool, seli u ponajveći klub svijeta! OVO JE 4. NAJSKUPLJI TRANSFER IKADA

26. 09. 2022 - 17:38
0
Shares

Liverpool, Manchester City, Real Madrid i Paris Saint-Germain žele Judea Bellinghama, 19-godišnjeg veznjaka koji briljira u dresu Borussije Dortmund.

The Sun je objavio kako čelnici Borussije za supertalentiranog Engleza traže “okruglih” 100 miliona eura.

Manchester City navodno drži ‘pole position‘ u utrci za Bellinghama, koji je veliki prijatelj s Erlingom Haalandom, norveškim golgeterom koji je ovog ljeta napustio Borussiju i preselio u ekipu Pepa Guardiole.

Međutim, i Liverpool vjeruje da ima dobre izglede dovesti ga, Real je također “zagrijan”, baš kao i Paris Saint-Germain. The Sun navodi kako se špekuliralo da Borussia za Bellinghama traži 150 miliona eura, ali pouzdani izvori tvrde da bi ih zadovoljilo 100 miliona.

Navodno se najviše šanse za dovođenje ovog mladog nogometaša davalo Liverpoolu, ali sada je apsolutno jasno da od toga neće biti ništa.

Naime, kako navode mediji iz Engleske, Bellingham koji je označen kao trenutno najveći talenat u svijetu nogometa donio je odluku gdje želi nastaviti svoju karijeru.

Radi se o Real Madridu, a kako prenose mediji iz Engleske posao će biti obavljen na ljeto, kada će se Bellingham zvanično pridružiti timu iz Španije.

Ovaj mladi nogometaš je u Borussiju Dortmund stigao iz Birminghama 2020. godine i to za 25 miliona eura, a sada će ekipa iz Njemačke zaraditi mnogo više novca.

Bellingham je već upisao 100 nastupa u Bundesligi, te ima šesnaest nastupa u dresu reprezentacije Engleske i od njega se u budućnosti očekuju velike stvari.

Real Madrid je tako pobjedio Liverpool i Manchester City, ali i ostale klubove u utrci za njegovim potpisom a to će ih koštati navodno čak 137 miliona eura.

Naime, Borussija Dortmund nije odustajala od velikih novaca kad je riječ o prodaji ovog nogometaša, a na kraju im se želja ispunila, te će mnogo profitirati.

Ukoliko dođe do transfera, to bi bio četvrti najveći prelazak ikada, nakon Neymara, Mbappea i Coutinha (po visini odštete naravno).

 

Učitaj još novosti