24. 09. 2022 - 16:47
Zaradio preko sto miliona dolara, a onda htio novac uzeti od...
907
Shares
Zaradio preko sto miliona dolara, a onda htio novac uzeti od siromašnih: Našao se u središtu skandala

Zaradio preko sto miliona dolara, a onda htio novac uzeti od siromašnih: Našao se u središtu skandala

24. 09. 2022 - 16:47
0
Shares

Nekadašnja zvijezda američkog fudbala Bret Favr (Brett Favre) našao se u središtu velikog skandala. Prema informacijama koje dolaze iz SAD-a, on je bio uključen u sumnjiv posao kojim bi oštetio one kojima je novac najpotrebniji.

Favr je navodno htio uzeti pet miliona dolara iz fonda namijenjenog siromašnim porodicama i s tim novcem napraviti novu dvoranu za odbojkašku ekipu Univerziteta "Southern Mississippi u kojoj igra i njegova kćerka. Bivša zvijezda je, pišu Amerikanci, bila jako uporna u namjeri da novac uzme onima kojima je najpotrebniji, prenosi SN.

U javnost su izašle brojne poruke u kojima se jasno vidi kako Favr traži da se novac preusmjeri u izgradnju univerzitetske dvorane, kao i garanciju da se poruke nikada neće pojaviti u javnosti kako niko ne bi saznao za njegovu prevaru. 

Javnost na društvenim mrežama poziva medije, a posebno ESPN, da istraže cijelu priču i ističu kako bi sve bilo drugačije da je riječ o nekom tamnoputom sportašu.

Favr je u bogatoj NFL karijeri koja je trajala od 1991. do 2010. godine igrao uglavnom za "Green Bay Packerse" s kojima je 1996. došao i do naslova prvaka. Tri puta je izabran za MVP-ja lige, a 11 puta je bio "Pro Bowl" igrač. Također, igrao je i za Atlanta "Falconse", "New York Jetse" i "Minnesota Vikingse", a procjenjuje se da je trenutno težak oko 100 miliona dolara što mu očito nije dovoljno da uloži u izgradnju dvorane.


Avaz sport

Učitaj još novosti