23. 09. 2022 - 16:51
ŠVICARCI PRED MUNDIJAL I ORLOVE DONIJELI APSOLUTNO NEOČEKIVANU...
907
Shares
ŠVICARCI PRED MUNDIJAL I ORLOVE DONIJELI APSOLUTNO NEOČEKIVANU ODLUKU: Itekako će se slaviti u Srbiji zbog ovoga!

ZABRANILI 'ALBANSKOG ORLA'

ŠVICARCI PRED MUNDIJAL I ORLOVE DONIJELI APSOLUTNO NEOČEKIVANU ODLUKU: Itekako će se slaviti u Srbiji zbog ovoga!

23. 09. 2022 - 16:51
0
Shares

Duel Švicarske i Srbije u grupnoj fazi Mundijala ponovo će privući mnogo pažnje, ali ovoga puta će iz Švicarske pokušati da spriječe neprijatne situacije na terenu.

Srbi i Švicarci će snage odmjeriti 2. decembra u Dohi u posljednjem kolu grupe G, a Xherdan Shaqiri i Granit Xhaka neće smjeti da ponove ono što su uradili na Mundijalu 2018. godine.
Tada su njih dvojica proslavljali golove pokazivajući albanskog orla rukama. Gestikulacije su izazvale mnogo polemike, a sada su iz Fudbalskog Saveza Švicarske odlučili da ih zabrane kako se ne bi ponovilo nešto slično.

shaqiri3

“Svjetsko prvenstvo se ne sastoji samo od utakmice sa Srbijom, čak i ako znamo koliko je ova utakmica posebna, s obzirom na ono što se desilo 2018. godine. Ne želimo da pravimo iste greške, tu smo da igramo fudbal i ništa drugo. Ne želimo da šaljemo nikakve političke ili vjerske poruke. Želimo da zastupamo naše vrijednosti. Jedna od njih je: poštovanje. Pokazujemo poštovanje prema drugim mišljenjima. Za mene bi bila greška ako bismo gestom isprovocirali nekoga, bez obzira na igru“, rekao je direktor švicarske reprezentacije Pierluigi Tami.

Dodao je Tami i da njihovo radovanje ne treba da izaziva reakcije drugih.

“Ne bi trebalo da postoje riječi, gestovi ili uopšte ponašanje koje izaziva druge reakcije. Kada navijamo, tada pokazujemo svoju radost, to je važno. Ali ne moramo da budemo provokativni“.

Učitaj još novosti