23. 09. 2022 - 14:30
Lewandowski prozvao "NAJVEĆEG MESARA": On mu odmah odgovorio,...
907
Shares
Lewandowski prozvao

Lewandowski prozvao "NAJVEĆEG MESARA": On mu odmah odgovorio, javila se i njegova majka

23. 09. 2022 - 14:30
0
Shares

Napadač Barcelone priznao je s kim je od igrača imao najviše posla, odnsono ko je bio najbrutalniji prema njemu.

Kao najvećeg "mesara" istakao je Carlosa Zambrana, bivšeg nogometaša Eintrachta iz Frankfurta.

"Bio je jedan igrač iz Eintracht Frankfurta, zvao se Zambrano. Došao je iz Južne Amerike. Uopće nije bio fokusiran na loptu, samo da me povrijedi. Vidjelo se to na terenu. Tada sam se mnogo puta iritirao što sudija to nije primijetio. Samo je želio da mi slomi noge", rekao je Lewandowsi, a odgovor Peruanca stigao je veoma brzo.

"Dragi Roberte, hvala ti što me se tako rado sjećaš. Kao što dobro znaš, ovo je nogomet, moj prijatelju. Uvijek igramo tvrdo i bez presedana na terenu, često ostavljajući dio naših života na terenu, ali nikad ne igramo zlonamjerno. Samo profesionalno i sportski. Poštujem te i kao prijatelja. Bila mi je čast igrati protiv tebe i želim ti daljnji uspjeh", kazao je Zambrano.

Cijelu stvar duhovito je prokomentarisala i majka 33-godišnjeg stopera.

"Ponosna sam što te se najbolji svjetski napadač sjeća. On cijeni tvoj brend u Bundesligi. Nikada ga nisi povrijedio, ali mu nikad nisi dopustio da zabije kad si bio na terenu", istaknula je Zambranova majka.

Lewandowski se pet puta našao lice u lice s peruanskim igračem - igrajući za Bayern i Borussiju Dortmund . Nije uspio zabiti ni u jednoj od spomenutih utakmica.

Lewandowski je osam godina proveo u Bayernu i osvojio je mnoge trofeje s njemačkim velikanom, a ovo ljeto je odlučio da promijeni sredinu i da potpiše za Barcelonu.

Iskusnom 34-godišnjem reprezentativcu Poljske ide sjajno i u Španiji jer je u 11 utakmica u svim takmičenjima postigao osam golova uz dvije asistencije.

Što se daleko manje poznatog Zambrana tiče, 2006. je došao u omladinski pogon Schalkea i tu je počeo bundesligašku karijeru. Igrao je za St. Pauli i Frankfurt, a 2017. godine je otišao u Rusiju gdje je igrao za Rubin Kazan, da bi potom prešao u kijevski Dinamo.

Od januara 2020. godine zgra za Boca Juniors i ove sezone je upisao 22 nastupa te dodao jednu asistenciju.

Izvor:Sportsport.ba

Učitaj još novosti