23. 09. 2022 - 12:56
Sve su mu dali i opet je nezadovoljan: Mbappeove riječi neće...
907
Shares
Sve su mu dali i opet je nezadovoljan: Mbappeove riječi neće se svidjeti nikom u PSG-u

Sve su mu dali i opet je nezadovoljan: Mbappeove riječi neće se svidjeti nikom u PSG-u

23. 09. 2022 - 12:56
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Veliku sagu pratili smo oko Kyliana Mbappea uoči ljetnog prijelaznog roka.

Jedan od najboljih fudbalera svijeta uveliko se povezivao s prelaskom u Real Madrid i kako je otezao s produživanjem ugovora s PSG-om, transfer u glavni grad Španije bio je sve izvjesniji.

Ipak, u posljednji čas, Mbappe je objavio svoju odluku da ostaje u PSG-u i produžio je ugovor s francuskim timom prema kojem je postao najplaćeniji fudbaler svijeta s godišnjom platom 62 miliona eura.

Ta cifra prelazi i 120 miliona eura prema nekim medijima, kada se u obzir uzmu svi mogući bonusi i novac zarađen od sponzora.

Osim što mu je PSG novim ugovorom riješio egzistenciju prapraunucima, Mbappe je dobio i slobodu da učestvuje u odlukama kluba kada su u pitanju transferi i druge stvari, no čini se da ipak još uvijek nije potpuno zadovoljan.

Naime, Francuska je sinoć u petom kolu Lige nacija s 2:0 savladala Austriju, a Kylian Mbappe je postigao prvi gol za aktuelne svjetske prvake u 56. minuti utakmice, a asistent je bio Giroud koji je devet minuta poslije postavio konačan rezultat.

Mbappe je na kraju utakmice objasnio da je za pogodak zaslužna taktika Didiera Deschampsa koji Girouda koristi kao kreatora prostora za zvijezdu PSG-a.

"Način na koji se od mene traži da igram ovdje je drugačiji. U Francuskoj imam mnogo više slobode nego u PSG-u.

Trener zna da ima broja devet kao što Giroud i ja mogu iskoristiti prostor koji on stvara. U PSG-u je drugačije, traže od mene da igram kao pivot", objasnio je Kylian, prenosi Mirror.

Mbappeova izjava je iznenađujuća jer ove sezone ima 10 golova u devet utakmica za PSG. Osim toga, navodno mu je obećana potpuna sloboda u timu kada je potpisao produženje ugovora.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti