23. 09. 2022 - 10:30
FUDBALER BARCEONE IDE U REAL? K'o iz topa pala odluka
907
Shares
FUDBALER BARCEONE IDE U REAL? K'o iz topa pala odluka

FUDBALER BARCEONE IDE U REAL? K'o iz topa pala odluka

23. 09. 2022 - 10:30
0
Shares

Kroz historiju imamo nekolicinu primjera fudbalera koji su nastupali za Barcelonu i Real Madrid.

Neki od njih su Luis Figo, Ronaldo, Hagi, Luis Enrique, Saviola, Lopetegui, kao i jugoslovenska i hrvatska legenda i bivši selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Robert Prosinečki.

Ovoj listi, čini se prema onome što je on rekao, neće se pridružiti talentovani fudbaler Barcelone koji trenutno igra na posudbi u Valenciji, Nico Gonzalez.

Upitan o mogućem prelasku u rivalski Real Madrid, Nico Gonzalez nije ni razmišljao ni sekunde te je odgovorio na licu mjesta.

"Real Madrid? Ne, ja sam navijač Barcelone od malih nogu. Jako sam sretan u Valenciji, bio sam jako sretan u Barceloni i mislim da neću stići do Madrida.

Pitao sam Xavija da odem na posudbu i on je razumio. Poželio mi je sreću i olakšao mi odlazak na posudbu", rekao je Nico Gonzalez, prenosi El Larguero.

Podsjetimo, Gonzalez je potpisao i nevjerovatan ugovor s Barcelonom. Stari ugovor Nica Gonzaleza s Barcelonom trajao je do 2024. godine, ali Katalonci su željeli osigurati usluge veznjaka još dvije godine, te je postavljena klauzula od milijardu eura. 

Ansu Fati, Pedri i Ronald Araujo su drugi igrači Barcelone koji još imaju klauzule od milijardu eura u svojim ugovorima. Također, Valencia nema opciju da na kraju sezone otkupi ugovor Gonzaleza. 

Cilj je da se razvija na Mestalli i da dobije veću minutažu, pošto je prošle sezone malo igrao, a i u trenunoj situaciji niko mu nije mogao garantovati veći broj minuta nego prošle sezone.

Ove sezone je u dresu Šišmiša nastupio šest puta i postigao jedan pogodak. 

Učitaj još novosti