22. 09. 2022 - 15:42
PEREZ ODLUČAN DA STVORI NOVE GALACTICOSE: Real krenuo po...
907
Shares
PEREZ ODLUČAN DA STVORI NOVE GALACTICOSE: Real krenuo po budućeg SUPERSTARA

JOAO GOMES NA METI KRALJEVA

PEREZ ODLUČAN DA STVORI NOVE GALACTICOSE: Real krenuo po budućeg SUPERSTARA

22. 09. 2022 - 15:42
0
Shares

Trio Kroos-Casemiro-Modrić osvojio je s Real Madridom sve što se moglo osvojiti.

Ovog ljeta došao je kraj poznatom trojcu, s obzirom na to da je Casemiro prešao u Manchester United, a uveliko se priča i o odlasku Nijemca u rivalski Manchester City. 

Španski mediji sada donose informaciju da je Real Madrid spreman da dovede "novog Casemira" i to iz provjerene lokacije - Južne Amerike.

Vinicius Junior, Rodrygo Goes i Federico Valverde trenutno su neizostavni članovi prve postave Carla Ancelottija i dali su ozbiljan doprinos za osvajanje La Lige i Lige prvaka prošle sezone.

Primjeri koje su pružili svojim dolaskom daju nadu upravi kluba da će i drugi eventualni južnoamerički nogometaši koji bi mogli završiti na Santiago Bernabeuu pomoći ekipi da postigne iznimne rezultate.

Posljednje ime koje se pojavljuje na popisu Kraljeva je Joao Gomes, brazilski vezni igrač koji ima samo 21 godinu i igra u Flamengu, klubu koji je 2019. prodao Real Madridu i Viniciusa Juniora za 45 miliona eura.

U ovom trenutku nije bilo ponuda od strane "Galaktikosa", ali konstantno dobre igre Joaoa Gomesa, kojeg u Brazilu uspoređuju s još jednim bivšim veznjakom Reala, Casemirom, privukle su pažnju i nekoliko velikana iz engleske Premier lige.

Zbog toga španski mediji pišu kako će Real učiniti sve da ga čim prije "kapariše" i s Flamengom dogovori njegov prelazak na Santiago Bernabeu. 

Gomes je do sada u karijeri nastupio na 52 utakmice i postigao dva gola uz dvije asistencije, a zanimljivo je da, prema zvaničnim podacima, još uvijek nije upisao niti jedan nastup za neku od brazilskih selekcija.

Učitaj još novosti