21. 09. 2022 - 17:17
TENISKI TURNIR U RUMUNIJI: Dvije pobjede i plasman karijere...
907
Shares
TENISKI TURNIR U RUMUNIJI: Dvije pobjede i plasman karijere Nermana Fatića, Džumhur se bori za četvrtfinale, Bašić ispao

TENISKI TURNIR U RUMUNIJI: Dvije pobjede i plasman karijere Nermana Fatića, Džumhur se bori za četvrtfinale, Bašić ispao

21. 09. 2022 - 17:17
0
Shares

Nakon uspješnog nastupa u Davis Cupu i pobjede protiv Meksika najbolji bosanskohercegovački tenisači nastavili su sezonu nastupima na turnirima. Čak trojica naših reprezentativaca nastupa na Challengeru koji se održava u rumunjskom gradu Sibiu. 

Najviše uspjeha u dosadašnjem dijelu turnira ostvario je  Nerman Fatić  koji se plasirao u četvrtfinale nakon što je danas savladao Nijemca  Louisa Wesselsa  u dva seta rezultatom 6-3, 6-7. U meču koji je u nekoliko navrata prekinut zbog kiše Fatić je prvi set dobio bez problema, u drugom je nakon neizvjesne borbe uspio slaviti u tie breaku. U prvom kolu Fatić je također nadigrao u dva seta Talijana  Riccarda Bonadia , 174. igrača svijeta.

Plasmanom u četvrtfinale 27-godišnji Nerman Fatić koji ovog ljeta igra najbolji tenis u karijeri napredovati će za 17 mjesta i zauzeti 241 poziciju na ATP listi. Kasno popodne on će saznati protivnika u četvrtfinalu.

Damir Džumhur  sutra će igrati za prolazak u četvrtfinale protiv Švicarca  Johana Niklesa .

Treći bosanskohercegovački predstavnik Mirza Bašić ispao je u prvom kolu od Kanađanina Stevena Dieza.

Slobodna Bosna

Učitaj još novosti