21. 09. 2022 - 15:02
OPAAAA, LAPORTA SE BAŠ NE ŠALI: Barcelona planira potpuno...
907
Shares
OPAAAA, LAPORTA SE BAŠ NE ŠALI: Barcelona planira potpuno zatresti Pirineje

ASENSIO SLJEDEĆA VELIKA META?!

OPAAAA, LAPORTA SE BAŠ NE ŠALI: Barcelona planira potpuno zatresti Pirineje

21. 09. 2022 - 15:02
0
Shares

Barcelona je napravila ozbiljnu pometnju na tržištu tokom ljeta. Bez obzira na silne dugove koji prelaze cifru od 1.000.000.000 eura, Katalonci su pronašli model kako da rekonstruišu ekipu i ponovo postanu ozbiljan faktor i u domaćem šampionatu i u Evropi. Na Nou Camp je proteklih mjeseci stiglo čak sedam pojačanja, što skupocjenih što besplatnih, međutim tu se ideja o osvježavanju i jačanju rostera ne završava.

Xavi insistira na tome da klub pomno nastavi da prati tržište i vreba svaku priliku da po povoljnim ekonomskim uslovima dođe do kvalitetnih igrača. Tako Mundo Deportivo, list naklonjen katalonskom gigantu i dobro upoznat sa situacijom u Blaugrani, navodi da je sledeći cilj ni manje ni više do - Marco Asensio (26)!

- Na stranu suhi kvalitet, postoje faktori koji objašnjavaju zašto Barca veoma pažljivo prati Asensija. Prva je, svakako, njegova trenutna nezavidna situacija u Real Madridu, sa kojim ima ugovor samo do ljeta iduće godine. Kako do obnove saradnje nikako nije došlo, spekulacije o njegovom odlasku prirodno su se nadovezivale jedna na drugu. Bilo je reči da mu klub neće stajati na putu ukoliko stigne adekvatna ponuda, ali to se nije dogodilo, bez obzira na interesovanje Arsenala, Milana i Newcastlea, stoji u tekstu katalonskog lista.

Nadao se Asensio, nakon što je bilo jasno da ostaje na Bernabeuu, da bi makar njegov status i minutaža mogli da se poboljšaju. Međutim ništa ni od toga. Ni propali transfer Kyliana Mbappea, ni povreda Karima Benzeme što će uslijediti - ništa značajno nije promijenilo stav Carla Ancelottija da Asensiju daje šansu na kašičicu.

Naravno, u njegovu korist nije išao ni meteorski razvoj Viniciusa Juniora, odnosno činjenica da je Fede Valverde izrastao u jednog od najboljih vezista Evrope.

Bez obzira na redukovanu minutažu - igrao oko 40 minuta u prosjeku - Marco Asensio je tokom prošle sezone imao sasvim solidan učinak. Postigao je 12 golova i igrao na nekoliko različitih pozicija bez velikih oscilacija. I upravo je to privuklo pažnju Xaviju, piše Mundo - njegova svestranost.

Učitaj još novosti