21. 09. 2022 - 14:58
BRUTALNA IZJAVA KAPITENA UKRAJINE OBIŠLA SVIJET: Rusiji,...
907
Shares
BRUTALNA IZJAVA KAPITENA UKRAJINE OBIŠLA SVIJET: Rusiji, zemlji TERORISTA, treba zabraniti sve!

JARMOLENKO POTPUNO ISKREN

BRUTALNA IZJAVA KAPITENA UKRAJINE OBIŠLA SVIJET: Rusiji, zemlji TERORISTA, treba zabraniti sve!

21. 09. 2022 - 14:58
0
Shares

Kapiten fudbalske reprezentacije Ukrajine Andrej Jarmolenko pozdravio je odluku UEFA o izbacivanju Rusije iz žrijeba za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Jarmolenko smatra da ruski sport mora biti izolovan.

"Moja razmišljanja su prilično jednostavna. Ruski fudbal, ruski sport treba da budu potpuno izolovani. To je zemlja terorista, zemlja koja ubija ukrajinsku djecu. Ne možemo samo govoriti o sportu kada se takve stvari događaju. Svi ukrajinski igrači žele da Rusija bude izolovana na svakom nivou", kaže Jarmolenko i dodaje:

"Ne možemo da dozvolimo da Rusija učestvuje na bilo kom takmičenju dok se ubijaju civili u Ukrajini. Stav ukrajinskog naroda je jedinstven - Rusiji treba zabraniti sve".

Jarmolenku je želja ispunjena, pošto su ruski klubovi i reprezentacije izbačeni iz svih međunarodnih takmičenja, a sankcije trpe ruski takmičari u individualnim sportovima.

Zanimljivo, Andrej Jarmolenko je rođen u Rusiji, tačnije u San Peterburgu i prije nego što je debitovao za ukrajinsku reprezentaciju 2009. godine bio je u ozbiljnoj dilemi da li će nastupati za Ukrajinu ili zemlju u kojoj je rođen.

Učitaj još novosti