21. 09. 2022 - 14:41
MNOGI OSTALI ZABEZEKNUTI, DOSLOVNO: Cristiano Ronaldo otkrio...
907
Shares
MNOGI OSTALI ZABEZEKNUTI, DOSLOVNO: Cristiano Ronaldo otkrio svoje planove i šokirao sve

ŽELI IGRATI I NA EVROPSKOM PRVENSTVU

MNOGI OSTALI ZABEZEKNUTI, DOSLOVNO: Cristiano Ronaldo otkrio svoje planove i šokirao sve

21. 09. 2022 - 14:41
0
Shares

Cristiano Ronaldo, iako već blizu četrdesetih, još uvijek je jedan od najboljih nogometaša na svijetu.

Tridesetsedmogodišnjak se našao u problemu ove sezone jer ga je trener Manchester Uniteda, Erik ten Hag odlučio izbaciti iz prve postave. Tako je veći dio dosadašnje sezone Ronaldo ogledao sa tribina.

Htio je Portugalac napustiti Manchester United u prošlom prijelaznom roku, ali mu to nije pošlo za rukom, te se jako kasno priključio pripremama svog tima.

Upravo to je jedan od razloga zbog kojeg se u prvom kolu protiv Brightona našao na klu, ali i kada je ušao u igru nije bio dovoljno spreman da donese prevagu i preokret svojoj ekipi.

Naredne sedmice dobio je šansu od prve minute na gostovanju kod Brentforda gdje je njegova ekipa ponižena, te je doživjela visok poraz od čak 4:0.

Nakon toga, Ronaldo nije dobio priliku da počene utakmicu u prvoj postavi, već je sjedio na klupi za rezerve, a njegov tim ostvario je niz od četiri pobjede.

Prošle sedmice je Cristiano Ronaldo uspio postići i svoj prvi gol ove sezone i to u pobjedu Manchester Uniteda na gostovanju kod Sheriffa u okviru Evorpske lige.

Čovjek koji je pet puta osvajao Zlatnu loptu jasno je istakao kako želi igrati do svoje četrdesete godine, te da želi biti dio reprezentacije Portugala.

"Moj put u reprezentaciji nije gotov. Imamo mnogo kvalitetnih mladih nogometaša, ali ja ću biti na Svjetskom prvenstvu i želim biti i na Evropskom prvenstvu", poručio je Ronaldo.

Nije krio ambicije da svoju reprezentaciju povede i na narednom Evropskom prvenstvu kada će imati 39 godina.

"Osjećam se motivisano, želim biti dio svega ovoga još nekoliko godina", bio je jasan na kraju Cristiano Ronaldo.

Učitaj još novosti