21. 09. 2022 - 09:11
BiH PRIČA O OVOME! Fudbaler Veleža prelijepio logo jednog od...
907
Shares
BiH PRIČA O OVOME! Fudbaler Veleža prelijepio logo jednog od glavnih sponzora na svom dresu: Razlog je sjajan, mnogi će biti oduševljeni

HARIS OVČINA

BiH PRIČA O OVOME! Fudbaler Veleža prelijepio logo jednog od glavnih sponzora na svom dresu: Razlog je sjajan, mnogi će biti oduševljeni

Sportsport.ba
21. 09. 2022 - 09:11
0
Shares

Kompanije za sportsko klađenje su sponzori nekolicini klubova u Premijer ligi BiH.

Kako se reklamiranje igara na sreću krši sa njihovim vjerskim uvjerenjima neki od sportista nastoje da ne sponzorišu klađenje.

Posljednji primjer je Haris Ovčina, polivalentni fudbaler Veleža koji je prelijepio logo jedne kladionice koji se nalazi na rukavu klupskog dresa.

Povremeni kapiten Rođenih, kako saznajemo, za taj potez se odlučio iz vjerskih razloga i praktikuje ga od povratka na teren.

16583-hare-1663692076

Ovčina je uspješno sanirao nezgodnu povredu koju je vukao od kraja prošle sezone i sada je neizostavni član udarne postave Amara Osima.

Poznat je po tome da može igrati na raznim pozicijima na obje strane terena pa ga tako sada Osim koristi na lijevoj strani kako se povrijedio Antonio Pavić.

Iako su ga nakon osvajanja Kupa mnogi vidjeli u dresu nekog drugog kluba ovaj 25-godišnji Sarajlija je ostao u Veležu s kojim je potpisao ugovor do 2024. godine.

Horić napravio identično
Bez sponzora na dresu igra i Kenan Horić, iskusni štoper Posušja pošto je i glavni pokrovitelj tog kluba također jedna kladionica.

Prilikom dolaska u Posušje Horić je zamolio da na svom dresu ne nosi ime glavnog klupskog sponzora, odnosno jedne kladionice.

Sponzorisanje kladionice se ne podudara sa njegovim vjerskim uvjerenjima, a u Posušju su odlučili da izađu u susret 32-godišnjem defanzivcu.

Učitaj još novosti