20. 09. 2022 - 16:22
Danas dominira na terenu, svi uživaju u njegovim golovima:...
907
Shares
Danas dominira na terenu, svi uživaju u njegovim golovima: Znate li kako je prirodna nesreća odredila put u karijeri Roberta Lewandowskog?

Danas dominira na terenu, svi uživaju u njegovim golovima: Znate li kako je prirodna nesreća odredila put u karijeri Roberta Lewandowskog?

20. 09. 2022 - 16:22
0
Shares

Robert Lewandowski već godinama je jedan od najboljih nogometaša svijeta, no pitanje je kako bi se razvijala njegova karijera da nije zaigrao, onda i zablistao u Borussiji Dortmund te ostvario transfer u Bayern, a potom i Barcelonu. Malo je nedostajalo da njegov nogometni put izgleda drugačije, a za to se pobrinula prirodna katastrofa.

Španski mediji drže Lewandowskog u središtu pažnje svojih čitatelja otkako je u ljeto ove godine ostvario transfer u La Ligu i Barcelonin dres. U jednom od svojih tekstova podsjećaju danas da je, osim predanosti, mentalne snage, talenta i napornog rada, za karijeru elitnog nogometaša potrebna i sreća koja se uplete u sve.

Navodi se da je pitanje gdje bi danas bio Lewandowski da te 2010. godine, kada je trebao putovati u Englesku na dogovore i potpis ugovora za Blackburn, nije došlo do erupcije islandskog vulkana Eyjafjallajökulla, zbog čega je dugo bio zaustavljen zračni promet na tom dijelu Evrope.

Umjesto u Englesku i Blackburn, Lewandowski je iz Lecha otišao u Njemačku i Borussiju Dortmund. Nakon 187 utakmica, 103 gola i 42 asistencije za Borussijinu ekipupreselio se u München, gdje je zaigrao za Bayern i u 375 utakmica ostvario učinak od 344 gola i 72 asistencije. U oba kluba bio je uspješan, a posebice u Bayernu s kojim je, među ostalim, osvojio osam naslova u Bundesligi i jedan u Ligi prvaka.


Index

Učitaj još novosti