20. 09. 2022 - 15:56
Ukrajinski teniser koji ratuje pričao o Đokoviću i javnosti u...
907
Shares
Ukrajinski teniser koji ratuje pričao o Đokoviću i javnosti u Srbiji: Tvrdi da ga razumije

Ukrajinski teniser koji ratuje pričao o Đokoviću i javnosti u Srbiji: Tvrdi da ga razumije

20. 09. 2022 - 15:56
0
Shares

Bivši ukrajinski teniser Sergij Stahovski (36) koji je uslijed ruske invazije stao u odbranu svoje zemlje promijenio je mišljenje o Novaku Đokoviću, istakavši da je jedino iskreno apolitičan Roger Federer.

Đoković se na početku ruske agresije na Ukrajinu raspitivao za njegovo stanje i pružio mu je podršku u teškim trenucima, ali čini se da je na tome ostalo. Stahovski ipak razumije da Srbija ima "drugačije" poglede kada je u pitanju rat u Ukrajini, a to utječe i na Đokovića.
"Dosta sam razgovarao sa Đokovićem, ali morate uzeti u obzir da je iz Srbije. Izražava stav koji neće ugroziti njegov status u domovini. Jedini koji je iskreno apolitičan i koji zna kako da se ponaša u takvim trenucima je Roger Federer", rekao je Stahovski ukrajinskim medijima, dodavši:

"On je neutralan, ne odgovara na takva pitanja. Iako je skupio mnogo novca, vodio je ukrajinsku djecu u švicarske kampove. Uradio je dovoljno. Ali Đoković voli da bude voljen u Srbiji, da tako kažem, pa ne može da kaže nešto što je u suprotnosti sa stavovima vlasti i većine Srba", iskren je nekadašnji ukrajinski teniser.

Stahovski, koji je svojevremeno bio 31. teniser svijeta i osvojio je četiri ATP turnira, došao je u fokus javnosti nakon što je dobio dozvolu da se priključi vojsci svoje države.

Ukrajinac je poznat i po tome što je Rogeru Federeru nanio jedan od najtežih poraza u karijeri. Stahovski je izbacio Federera s Wimbledona 2013. godine, turnira na kojem je bio gotovo nedodirljiv te je za slavnog Švicarca to bilo najranije ispadanje s Grand Slam turnira nakon 10 godina.

 

 

Klix.ba

Učitaj još novosti