19. 09. 2022 - 23:02
NIJE BIO SVJESTAN DA GA SNIMAJU: Navijači Atletica baš nikada...
907
Shares
NIJE BIO SVJESTAN DA GA SNIMAJU: Navijači Atletica baš nikada neće zvijezdi svog tima oprostiti potez iz tunela

PRIMERA

NIJE BIO SVJESTAN DA GA SNIMAJU: Navijači Atletica baš nikada neće zvijezdi svog tima oprostiti potez iz tunela

19. 09. 2022 - 23:02
0
Shares

Real Madrid sinoć je uspio da slavi u velikom gradskom derbiju protiv Atletica sa 2:1 i nastavi odličan niz u La Ligi.

ČAK NI INIESTA KAD JE BIO NA VRHUNCU NIJE BIO NA LUKINOM NIVOU! Nogometni svijet oduševljen Hrvatom nakon madridskog derbija. Real: Je li on stvaran?

Real Madrid je jedini klub u Evropi koji u domaćem prvenstvu još uvijek ima maksimalan učinak, a kraljevski klub je uspio sinoć da u gradskom derbiju slavi na Metropolitanu protiv Atletica.

Kraljevi su u prvom poluvremenu riješili sve kada su imali vodstvo sa 2:0, a Atletico je tek u samom finišu utakmice uspio da smanji na 1:2 i vrati koliko-toliko dramu u ovaj susret, no na kraju nisu imali snage da dođu do remija.

EKSKLUZIVNO, RAZOTKRIVENI SU: Evo šta su Slovenci radili noć prije kobnog poraza od Poljske, javnost će biti bijesna na Dončića i družinu

U centru pažnje sinoćnje utakmice bio je Vinicius Junior koji nije zabio pogodak, ali svejedno uspio je da provede svoj plan u djelo kada je Rodrygo pogodio za 1.0 u 18. minuti.

Naime, Rodrygo i Vinicius su zaplesali sambu uz velike zvižduke s tribina, a to je bio odgovor Brazilaca na rasistički komentar od prije nekoliko dana predsjednika Udruge španskih agenata Pedra Castra koji je Viniciusa nazvao majmunom jer pleše sambu nakon svakog gola.

Takav način slavlja nedavno je kritikovao i kapiten Atletico Madrida, Koke, i jasno je da je Vinicius jedva dočekao da zapleše sinoć iako nije postigao pogodak.

Međutim, to i nije toliko zasmetalo navijačima Atletico Madrida kao video koji se pojavio na društvenim mrežama nakon utakmice, a u centru pažnje bio je napadač ovog tima Matheus Cunha.

Naime, objavljen je video iz tunela Metropolitano na kojem se vidi kako se brazilski napadač pozdravlja sa svojim sunarodnjacima iz Real Madrida, ali je napravio potez koji mu navijači Atletica neće lako oprostiti.

To pogledajte OVDJE.

Kada je vidio da Vinicius ide prema njemu Cunha je odlučio da zapleše s njim zbog čega je na sebe navukao bijes navijača Atletica iako to sigurno nije očekivao.

Mnogi su ga kritikovali zašto to radi, te su poručili da je na taj način ponizio kapitena Kokea koji ima jasan stav oko Viniciusovog plesa, ali Cunha je pokušao nakon utakmice da nađe opravdanje.

"Vinijeva je*ena objava nikada nije bila o Kokeu već o rasisti koji je govorio o njemu javno u TV emisiji", napisao je Cunha.

Učitaj još novosti