18. 09. 2022 - 19:44
STADION JE MOMENTALNO ZANIJEMIO: Doveo je majku na debi pa...
907
Shares
STADION JE MOMENTALNO ZANIJEMIO: Doveo je majku na debi pa izletio s terena u samo 10 sekundi i ostavio je u APSOLUTNOJ NEVJERICI

TURSKA

STADION JE MOMENTALNO ZANIJEMIO: Doveo je majku na debi pa izletio s terena u samo 10 sekundi i ostavio je u APSOLUTNOJ NEVJERICI

18. 09. 2022 - 19:44
0
Shares

Utakmicu sedmog kole turske Superlige između Antalyaspora i Adane Demirsporu koju su gosti dobili s 0:3 prije svega su obilježile grubosti. Sudija Ali Palabiyik čak je tri puta posezao za direktnim crvenim kartonom, a najupečatljiviji bio je onaj koji je pokazao japanskom veznjaku Shoyi Nakajimi.

Nakajima je u klub stigao ovog ljeta kao slobodan igrač i protiv Adane je upisao svoj službeni debi. Trener Nuri Sahin, igračka ikona Borussije Dortmund, uveo ga je u igru u 59. minuti. Kamere su zabilježile dobrodošlicu domaćih navijača, među kojima su bili i članovi Nakajimine porodice. 

Njegova majka izvadila je mobitel kako bi zabilježila sinov debi u novom dresu, a isti je potrajao desetak sekundi. Nakajima je entuzijastično krenuo u presing na protivničke igrače, ali je u tome pretjerao i krvnički đonom startao na nogu rivala. Nakon što mu je pokazao žuti karton, Palabiyik je pregledao VAR snimku i odluku preinačio u direktni crveni.

OVDJE pogledajte kako je to izgledalo.

Nakajima je 28-godišnji japanski reprezentativac koji je za nacionalnu selekciju zabio pet golova u 19 nastupa. Prije koju godinu predviđala mu se uspješnija karijera. Na zimu 2019. katarski Al-Duhail je Portimonenseu za njega platio 35 miliona eura, a pola godine kasnije za 12 miliona je prešao u Porto, s kojim je lani osvojio duplu krunu.

Učitaj još novosti