14. 09. 2022 - 09:58
KLOP SE SMIJE VLASNIKU ČELSIJA ZBOG "GENIJALNE" IDEJE: Htio da...
907
Shares
KLOP SE SMIJE VLASNIKU ČELSIJA ZBOG

KLOP SE SMIJE VLASNIKU ČELSIJA ZBOG "GENIJALNE" IDEJE: Htio da igra sa 12 fudbalera, pa ispalio još LUĐI prijedlog!

14. 09. 2022 - 09:58
0
Shares

Američki milijarder Tod Boli pokušava da napravi revoluciju u engleskom fudbalu, ali da li je uopšte potrebna?

Američki milijarder Tod Boli kupio je Čelsi od Romana Abramoviča koji je "protjeran" nakon početka rata u Ukrajini, a čini se da za sada i ne zna baš šta radi u fudbalu. Suvlasnik bejzbol kluba iz Los Anđelesa je za kratko vrijeme "spiskao" skoro 300 miliona eura na pojačanja, oterao je Tomasa Tuhela koji je Čelsiju doneo Ligu šampiona, a na sve to se bruka čim malo više priča o fudbalu u koji očigledno nije upućen koliko bi trebalo.

Prvo je od Tuhela tražio da igra sa 12 fudbalera (formacija 4-4-3), potom je izjavio da su Kevin de Brujne i Mohamed Salah "ponikli" u Čelsiju, dok je potom lansirao i ideju o fudbalskom Ol-staru koju je prvi ismijao njemački trener Jirgen Klop.

Nakon pobjede Liverpula nad Ajaksom u Ligi šampiona (2:1), Klop je upitan da prokomentariše ideju američkog biznismena da se odigra jedna Ol-star utakmica Premijer lige između "severa" i "juga", sve po ugledu na američke sportove u kojima je ovo zastupljeno i za šta se veruje da diže popularnost. Tako bi na jednoj utakmici gledali sve najbolje igrače Premijer lige podeljene u dva tima na osnovu čiste geografije, ali...

"Nije dugo čekao znači... Super, možda bi mogao da nađe termin za to", ismejao je Klop vlasnika Čelsija pošto je očigledno zaboravio da je fudbalski kalendar ionako prepun i da niko ne radi na tome da rastereti igrače: "To je potpuno drugačija stvar u SAD. Možda planira da dovede i Harlem Globtroterse na utakmicu?".

Vidjećemo kako će ideja Toda Bolija imati odjeka u Engleskoj, ali sudeći po prvoj reakciji navijača čini se da Ol-star utakmica definitivno nije "britanska šolja čaja".

(MONDO)

Učitaj još novosti