10. 09. 2022 - 19:33
Thomas Muller se ljut nagovorio saigračima, ali i sebi: Ovo se...
907
Shares
Thomas Muller se ljut nagovorio saigračima, ali i sebi: Ovo se ne smije dešavati

Thomas Muller se ljut nagovorio saigračima, ali i sebi: Ovo se ne smije dešavati

10. 09. 2022 - 19:33
0
Shares

Bayern je danas razočarao svoje navijače jer je osvojio samo bod protiv Stuttgarta.

Bayern je na Allianz Areni u meču šestog kola Bundeslige ugostio Stuttgart i nije uspio da dođe do tri boda.

Za Bavarce je ovo već treći remi u nizu u domaćem prvenstvu, ali i pored toga su zadržali lidersku poziciju. Ipak, treba istaći i da je Julian Nagelsmann napravio dosta promjena u sastavu i dao je šansu mlađim igračima.

Bayern je vodio sa 2:1 skoro do kraja utakmice, ali je Stuttgart uspio u sudijskoj nadoknadi golom iz penala da dođe do 2:2 i osvoji veliki bod.

No, u Bayernu su sigurno nezadovoljni što nisu osvojili tri boda jer su ih skoro imali u džepu. Nezadovoljstvo najbolje oslikava izjava Thomasa Mullera koji je kritikovao svoje saigrače.

Muller je bio ljut što je njegov tim na takav način ostao bez pobjede, te je upozorio saigrače da se to više ne smije dešavati.

"Bijesan sam po prvi put ove sezone. Bijesan na sve nas. Ako vodimo i možemo da sačuvamo vodstvo tako što ćemo dati sve od sebe u zadnjih deset minuta onda to moramo da uradimo", počeo je Muller i nastavio.

"Dopustili smo Stuttgartu da dođe blizu gola jer nam je pao ritam igra, ali i glad za pobjedom. Prvi put ove sezone osjećam da smo nešto poklonili protivniku".

Bayern već u utorak očekuje veliki derbi u Ligi prvaka i okršaj protiv Barcelone na Allianz Areni, a Muller se dotakao i te utakmice.

"Ljut sam jer danas nismo dali maksimum i to se ne smije ponavljati. Posebno ne protiv Barcelone koja to sve kažnjava", zaključio je Muller.

Utakmica između Bayerna i Barcelone igra se u utorak od 21 sat na Allianz Areni u Minhenu.

Sportsport.ba

Učitaj još novosti