08. 09. 2022 - 22:05
Smrt Kraljice Elizabeth II napravila probleme: Šta će biti sa...
907
Shares
Smrt Kraljice Elizabeth II napravila probleme: Šta će biti sa sportskim događajima u Velikoj Britaniji?

Svi se pitaju..

Smrt Kraljice Elizabeth II napravila probleme: Šta će biti sa sportskim događajima u Velikoj Britaniji?

08. 09. 2022 - 22:05
0
Shares

Danas je u 96. godini preminula Kraljica Elizabeth II, te je to jedna od glavnih vijesti u Velikoj Britaniji.

Obzirom na njeno stanje, bilo je samo pitanje trenutka kada će preminuti, a sada se aktiviraju brojni protokoli u Velikoj Britaniji.

Jedno od ključnih pitanja je šta će se dešavati sa sportskim događajima u narednom periodu u okviru zemalja koje pripadaju Velikoj Britaniji.

Postoje dvije solucije. Prva je da će klubovima biti dopušteno da sami biraju da li će utakmice biti odigrane, ali ta opcija je manje vjerovatna.

Druga opcija je ta da će svi događaji biti odgođeni minimalno deset dana koliko traju protokoli nakon njene smrti.

Ipak, oglasili su se iz nogometnih saveza, a iz nogometnog saveza Engleske Premier lige rekli su sledeće.

"Uzimajući u obzir cijelokupnu situaciju, ali i činjenicu da su za vikend zakazane redovne utakmice u svim nivoima takmičenja donesena je sledeća odluka. U narednim satima, nakon razgovora sa Vladom, te širim sportskim sektorima, biti će dogovoreno šta će se desiti sa sportskim događajima u narednom periodu. Odluka će biti saopštena u najkraćem mogućem roku", naveli su između ostaloga u saopštenju.

Tako nam ostaje jedino da sačekamo, te da vidimo da li će za vikend biti odigrane utakmice u Engleskoj Premijer ligi, ali i u ostalim zemljama u Velikoj Britaniji.

Manchester United je uprkos smrti Kraljice Elizabeth II večeras odlučio odigrati utakmicu u okviru Evropske lige protiv Real Sociedada.

Također, nogometaši Arsenala su odirali svoju utakmicu protiv Zuricha, te su minutom šutnje na poluvremenu odali počast preminuloj Kraljici Elizabet II.

Izvor:Sportsport

Učitaj još novosti