07. 09. 2022 - 19:52
PADA REKORD! Barcelona i Manchester City dogovorili najveći...
907
Shares
PADA REKORD! Barcelona i Manchester City dogovorili najveći transfer u historiji

ŽENSKI FUDBAL

PADA REKORD! Barcelona i Manchester City dogovorili najveći transfer u historiji

07. 09. 2022 - 19:52
0
Shares

Barcelona i Manchester City imaju odlične odnose posljednjih godina. 

Klubovi iz Španije i Engleske su imali niz poslova kada su u pitanju muške selekcije, a sada su odlučili da obore rekord u ženskoj fudbalu.

Naime, Keira Walsh će uskoro postati najskuplja fudbalerka u historiji s tim da će biti plaćena za iznos koji je mizeran u poređenju sa fudbalom za muškarce.

Naime, najbolja fudbalerka Evropskog prvenstva koje su osvojili reprezentativke Engleske će u Barcelonu preći za 350 hiljada eura, odnosno 400 hiljada eura.

Tako će nadmašiti rekordni transfer iz 2020. godine kada je Chelsea za 100.000 funti iz Wolfsburga dovela Pernille Harder, piše Sportsport.ba.

Možda i ovi podaci najbolje pokazuju koliko je razlika u vrijednosti i platama između fudbalera i fudbalerki.

Inače, ženska fudbalska selekcija Barcelone je jedna od najboljih timova Evrope. Prije dvoije godine je u finalu Lige prvaka pobijeđen Chelsea, dok je prošle godine u finalu upisan poraz od Lyona.

Ovaj sekcija je jako popularan i među navijačima Barcelone nakon što je doživjela naglu ekspanziju posljednjih godina i tri osvojene titule prvaka Španije.

Tako su proljetos zbog ogromnog interesa neke utakmice igrale na Nou Campu. Susret protiv Wolfsburga u Ligi prvaka je pratilo nevjerovatnih 91.648 gledatelja.

Treba dodati da Walsh nije jedina reprezentativka Engleska koja stiže u Barcelonu ove godine pošto je ranije potpisana i Lucy Bronze.

Učitaj još novosti