03. 09. 2022 - 09:20
VAŠ KOMENTAR? Novo UEFA-ino pravilo se neće svidjeti...
907
Shares
VAŠ KOMENTAR? Novo UEFA-ino pravilo se neće svidjeti nogometašima i trenerima, ali hoće sudijama

ZANIMLJIVA ODLUKA

VAŠ KOMENTAR? Novo UEFA-ino pravilo se neće svidjeti nogometašima i trenerima, ali hoće sudijama

03. 09. 2022 - 09:20
0
Shares

Zanimljivu promjenu gledati ćemo od naredne sezone u Ligi prvaka, a na udaru će biti nogometaši, ali i treneri.

Naime, Roberto Rosseti, tražio je od sudija da od ove sezone primjene pravilo koje bi im trebalo mnogo pomoći.

Radi se o tome da će od sada igrači i treneri biti kažnjavani sa žutim kartonom ukoliko budu tražili da njihov protivnik dobije žuti karton.

To naravno do sada nije bio slučaj. Igrači su se žalili zbog nekih startova, treneri su tražili kartone za svoje suparnike, a konačnu odluku su donosile sudije.

Nogometaši su dobijali žute kartone za koškanja, simuliranja, kao i za neke druge gestikulacije, ali za traženje kazne za protivnika do sada nisu bili kažnjavani.

To će od sada biti pravilo, a sve kako bi se skinuo pritisak sa sudija koji se u tom trenutku nalaze u jako teškom položaju.

"Kada igrač traži da neki drugi nogometaš dobije žuti karton, to jednostavno nije fer prema nogometu", rekao je Rosseti.

Glavni cilj je zašititi sliku nogometa, te onoga što stvarno predstavlja, a ostaje da vidimo da li će sudije u potpunosti primjenjivati ovo pravilo.

Osim ovog pravila, UEFA će predstaviti i novi sistem za offside tehnologiju sa specijalnim kamerama koje će pratiti 29 dijelova nogometaševog tijela i senzorima u lopti.

Kako će sve to izgledati vidjet ćemo već u utorak kada kreću utakmice Lige prvaka.

Učitaj još novosti