02. 09. 2022 - 10:16
SPEKTAKL ZA LEGENDU Pogledajte kako su Nijemci podigli dres...
907
Shares
SPEKTAKL ZA LEGENDU Pogledajte kako su Nijemci podigli dres Nowitzkog u historiju

SPEKTAKL ZA LEGENDU Pogledajte kako su Nijemci podigli dres Nowitzkog u historiju

02. 09. 2022 - 10:16
0
Shares

Prvog dana Eurobasketa, uoči utakmice u kojoj je Njemačka pobijedila Francusku 76:63, u Kölnu je održana historijska svečanost na kojoj je legendarnom Dirku Nowitzkom pod krov dvorane podignut dres s brojem 14. On je postao prvi njemački košarkaš kojem je nacionalni savez umirovio dres, a sada je tu čast dobio na dva kontinenta jer je njegov dres Dallas Mavericksa s brojem 41 umirovljen od siječnja ove godine.

Nowitzki je od 1997. do 2015. odigrao 153 utakmice za njemačku reprezentaciju i vodio je do bronce na Svjetskom prvenstvu 2002. i srebra na Eurobasketu 2005. te nastupa na Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu, koji izdvaja kao najponosniji trenutak karijere uz osvajanje NBA naslova s Dallasom 2011. Bio je najbolji strijelac na tri Eurobasketa.

"Za mene je ovo bilo nevjerojatno putovanje s vama, mnogi od vas su putovali na velika natjecanja i podržavali nas, želim vam zahvaliti", rekao je između ostalog Nowitzki navijačima u Kölnu.

Svečanost je uživo pratio Dirkov nasljednik u Dallas Mavericksima Luka Dončić, čija je Slovenija u istoj dvorani u ranijem terminu pobijedila Litvu, ali i svi najvažniji ljudi Mavericksa na čelu s vlasnikom Markom Cubanom i trenerom Jasonom Kiddom, Dirkovim saigračem iz šampionske NBA sezone.

Nowitzki je jedine riječi na engleskom u cijelom govoru uputio Cubanu: "Uvijek si me podržavao da igram svakog ljeta, znao si koliko mi je važno da predstavljam svoju zemlju i jako to cijenim", poručila mu je njemačka legenda.

Video pogledajte OVDJE.

Index.hr

Učitaj još novosti