29. 08. 2022 - 08:49
TRANSFERI UŽIVO: Ronaldo u centru pažnje, spas se pojavio u...
907
Shares
TRANSFERI UŽIVO: Ronaldo u centru pažnje, spas se pojavio u posljednji tren! Griezmann se spašava SPEKTAKULARNIM prelaskom u Premiership?

NOGOMETNA PIJACA

TRANSFERI UŽIVO: Ronaldo u centru pažnje, spas se pojavio u posljednji tren! Griezmann se spašava SPEKTAKULARNIM prelaskom u Premiership?

29. 08. 2022 - 08:49
0
Shares

Ronaldo dolazi podno Vezuva?
Do kraja prijelaznog roka je ostalo još samo nekoliko dana, a sapunica o odlasku Cristiana Ronalda još se nije završila. Gazzetta dello Sport piše kako je Ronaldo voljan doći u Napoli jer mu taj klub daje mogućnost igranja u Ligi prvaka. Podsjetimo, Manchester United je prošle sezone izborio tek nastup u Europa ligi, a Portugalcu se ne sviđa mogućnost igranja u drugorazrednom europskom takmičenju. 

U ovoj priči moglo bi biti nešto jer United je itekako zainteresiran za Napolijevog nigerijskog napadača Victora Osimhena, čija je vrijednost najmanje 100 miliona eura. Gazzetta piše da će United pojačati pritisak za dovođenje Nigerijca ako ne uspije dovesti Antonyja iz Ajaxa (Fabrizio Romano tvrdi da je Brazilac novi član Uniteda). Antony je jasno dao do znanja da želi otići iz Ajaxa i pridružiti se bivšem treneru na Old Traffordu, dok je Osimhenov agent demantirao da je postojao bilo kakav kontakt između njegovog klijenta i Manchester Uniteda.

Trener Napolija Luciano Spalletti nije isključio dolazak Ronalda kad su ga u subotu navečer pitali o tome, ali je priznao da postoji rizik od gubitka Osimhena.

"Ako me pitate bih li želio raditi s Ronaldom, kažem vam da nijedan trener na svijetu ne bi rekao ne. Što se tiče Osimhena, kako je rekao njegov agent, koliko znam nema pregovora. Razgovarao sam s predsjednikom Aureliom De Laurentiisom. Rekao mi je da nije dobio nikakvu ponudu, tako da ostanimo što je moguće realniji i uzmimo u obzir samo stvari koje se mogu dogoditi. S igračem kao što je Osimhen, koji je tako talentiran, znamo da postoji stalni rizik da će se neki bogati vlasnik širom svijeta probuditi ujutro i odlučiti ga kupiti, a to uključuje i klub poput Manchester Uniteda."

Romano: Milan ide po 19-godišnjaka iz Wolfsburga
Milan ide po 19-godišnjeg Astera Vranckxa iz Wolfsburga, objavio je Fabrizio Romano. Talijanski prvak uvjeren je da će mladog belgijskog veznjaka dobiti na posudbu s neobaveznom opcijom otkupa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aster Vranckx (@vranckx40)

"Pregovori su u zadnjoj fazi, posao bi mogao biti dogovoren kasnije tijekom dana kada pošalju službenu ponudu", napisao je Romano, dodajući kako se pregovara o otkupnoj klauzuli od 11.5 miliona eura.

Wolfsburg, čiji je trener Niko Kovač, želi 13 miliona eura. Vranckx je u njemački klub došao prošle sezone iz Mechelena za osam miliona eura. Ove sezone odigrao je sedam minuta protiv Bayerna, dok je prošle upisao 28 nastupa.

Guardiola: Bernardo Silva ostaje u Manchester Cityju
Trener Manchester Cityja Pep Guardiola naglasio je kako Bernardo Silva neće otići u Barcelonu. "Silva ostaje u Manchester Cityju. Nezamjenjiv je, može igrati na tri, četiri ili pet pozicija", rekao je Guardiola o portugalskom veznjaku o čijem se transferu u katalonski klub govorilo tijekom ljeta.

Saber Desfarges: PSG prati Disasija iz Monaca
PSG bi mogao poslati ponudu za braniča Monaca Axela Disasija, tvrdi Saber Desfarges, navodeći kako je pariški klub i ranije pokazivao interes za 24-godišnjim Francuzom. Pregovori su se navodno jučer nastavili. Disasi je u Monaco došao prije dvije godine za 13 miliona eura iz Reimsa. Ove je sezone odigrao šest utakmica.

Fichajes: Arsenal razmišlja o Griezmannu
Antoine Griezmann je igrač Barcelone na posudbi u Atletico Madridu, u kojem za njega nema mjesta. Trener Diego Simeone ove ga je sezone koristio svega 56 minuta u španskom prvenstvu, katalonski Sport objavio je kako u ugovoru postoji klauzula prema kojoj je Atletico obavezan otkupiti njegov ugovor za 40 miliona eura ako odigra više od 45 minuta u više od pola utakmica u kojima može nastupiti.

Fichajes.net piše kako Arsenal razmišlja o dovođenju Griezmanna, ali u zimskom prijelaznom roku. Griezmann bi na posudbi u Atleticu trebao ostati do kraja sezone. Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 35 miliona eura.

Romano: Valencia je u kontaktu sa Cavanijevim agentima
Valencia je u kontaktu s agentima Edinsona Cavanija. Danas će zaključiti posao kojim će urugvajski napadač, nakon što mu je istekao ugovor s Manchester Unitedom, karijeru nastaviti u Španjolskoj. Vodstvo Valencije vjeruje da će se posao ostvariti, objavio je Fabrizio Romano.

Učitaj još novosti